Zoek een professional

Hoogwerker huren

Wanneer heb je eigenlijk een hoogwerker of een verhuislift nodig? Bij een verhuizing heeft u wellicht een verhuislift nodig voor de spullen met een hoger gewicht. Ook wordt een verhuislift bijvoorbeeld gebruikt bij het leggen van zonnepanelen. Mag je een verhuislift of hoogwerker eigenlijk zelf besturen? Een verhuislift mag zelf bedient worden met een geldig Nederlands rijbewijs B. Voor een hoogwerker huren moet je in de meeste gevallen over een geldig hoogwerker certificaat beschikken. Bij jekuntmehuren.nl kun je al je vragen kwijt rondom de verhuur van een hoogwerker en/of verhuislift. Ook bieden zij voor de regio Utrecht een uitgebreide verscheidenheid aan aanhangwagens voor al je klussen aan. 

Wat kost een hoogwerker huren? 

Of het nou lampen ophangen op een hoog plafond is, schilderen of de ramen wassen van een groot gebouw: een passende hoogwerker is een grote uitkomst. Maar wat kost een hoogwerker huren? Als je nog nooit een hoogwerker hebt gehuurd is dat lastig om te raden. Jekuntmehuren.nl heeft wat duidelijke prijzen aangegeven zodat we kunnen kijken naar een prijsinschatting. Een willekeurige hoogwerker huren voor een 1-daagse klus kost meestal tussen de 50 en 300 euro. Hier zitten de (eventuele) voorrijkosten nog niet bij. Voor één week liggen de kosten tussen de 140 euro en de 1000 euro. Let op: dit is natuurlijk bij elk verhuurbedrijf anders. 

Hoogwerker certificaat

Zoals al eerder aangegeven heb je voor de meeste hoogwerkers een geldig certificaat nodig. Dit is niet verplicht, maar voor de verzekering maakt dit heel veel verschil in het geval van een werkongeval. Voor de meeste hoogwerkers is dat categorie 1A, 1B, 3A of 3B. Deze vier categorieën zijn makkelijk te behalen in één of twee cursusdagen bij een opleidingscentrum. Zo’n dag(en) bestaat dan uit een stuk theorie en een stuk praktijk. Hoe lang een cursus duurt ligt erg aan het opleidingscentrum en wat zij daarin hebben beslist. De theorie is erg belangrijk, zodat al de veiligheidsregels duidelijk zijn. Die worden in een hoogwerker cursus ook uitgebreid uitgelegd, en dit is wel zo fijn voor ieders veiligheid! Voor sommige hoogwerkers is er een ander certificaat nodig. Het is daarom ten zeerste aangeraden om eerst te overleggen met je verhuurbedrijf of opleidingscentrum.