PVC ramen
Woningbouw

De voordelen van PVC ramen

ramen

Gebruiks- en onderhoudsvriendelijk

De tijd dat ramen vooral van hout gemaakt waren ligt achter ons. Door de opkomst van de nieuwe techniek worden deze steeds vaker van PVC gemaakt. Dat heeft nogal wat voordelen voor de gebruiker. We hebben ze voor je benoemd.
• Aantrekkelijk in het gebruik. Een PVC raam is een stuk eenvoudiger in het gebruik dan een houten raam. De ramen zorgen namelijk voor een directe daling van jouw energierekening. Doordat de ramen goed zijn afgewerkt naar de zijkant bieden ze een goede bescherming tegen warmteverlies van binnen naar buiten en koude van buiten naar binnen.
• Onderhoudsvriendelijk. Een raam van PVC is een stuk eenvoudiger te onderhouden dan een raam van hout. Het materiaal hoeft enkel te worden schoongemaakt met een licht vochtige doek; schilderwerkzaamheden zoals die bij een houten raam moeten worden uitgevoerd komen er niet aan te pas.

Prijs-kwaliteitverhouding

Door de lage productiekosten zijn PVC ramen een heel voordelige keuze. Het materiaal is een stuk goedkoper dan hout en het is gemakkelijker om PVC ramen op maat te produceren. Daarbij komt kijken dat door nieuwe technieken het materiaal een steeds natuurlijker uiterlijk krijgt. Houd je daarnaast rekening met een dalende energierekening en met het geringe onderhoud, dan heb je al heel snel in de gaten dat PVC de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft. De prijs van een pvc raam hangt af van een aantal factoren. Een van de factoren is het type raam wat je wil hebben. Kies je voor een draai/kiep raam, dan zit daar meer mechanisme in verwerkt waardoor je meer kwijt bent dan voor een vast raam.

Isolerend

PVC ramen zijn zo gemaakt dat ze jouw huis op meerdere manieren isoleren. We hebben een aantal isolerende factoren voor je op rij gezet.
• Warmte isolatie. Een voordeel wat we reeds kort benoemden. Doordat er een thermische brug zit in het pvc raam is er sprake van een hoge warmte isolatie. De warmte die je binnenshuis opwekt kan dan ook niet naar buiten trekken, en de kou van buiten kan nauwelijks jouw huis binnenkomen. Bij ieder ander materiaal gaat het raam op den duur wat werken door het weer waardoor het uitzet en krimpt. Bij pvc is dit niet van toepassing.
• Geluidsisolatie. Een PVC raam zorgt ook voor geluidsisolatie. Niet alleen van binnen naar buiten toe wordt het geluid gereduceerd waardoor je meer privacy hebt; je hebt ook minder last van buitengeluid. Daardoor zit je binnenshuis een stuk rustiger met kunststof ramen.
• Waterisolatie. Regent het buiten, dan zal het binnenshuis niet extra vochtig worden doordat het vocht langs je kozijnen trekt. Je hebt dan ook minder last van de schommelingen in het klimaat waardoor jouw huis een veilige haven is.

Veilig

Er zijn altijd zaken die jouw woongenot bedreigen. Denk in dat geval aan inbraak maar ook bijvoorbeeld aan brand. PVC ramen bieden een stuk extra veiligheid. In het geval van inbraak is het zo dat er in pvc ramen een mechanisme zit ingebouwd wat het haast onmogelijk maakt om de kozijnen van buitenaf te openen. Daarnaast is het materiaal beter bestand tegen geweld van buitenaf zoals bijvoorbeeld een koevoet. Naast deze veiligheid door de stevigheid is pvc van nature ook brandwerend. De ramen zullen minder gemakkelijk ontvlammen en daarnaast is het materiaal zelfdovend. Jouw huis is dus op meerdere manieren extra beveiligd door de aanschaf van pvc ramen.

Modern

Heb jij een modern huis wat een strakke uitstraling heeft, dan zijn PVC ramen voor jouw huis de beste aanschaf. Houten ramen geven een huis al snel een klassiek uiterlijk, maar PVC ramen zijn zodanig vormgegeven dat ze een huis een strakke moderne uitstraling geven. Wil jij toch liever een raam hebben wat een meer nostalgisch uiterlijk heeft; kies dan voor een raam wat een houtnerfprint heeft in het materiaal. Een pvc raam is in elke woonstijl toe te passen; je kan iedere sfeer aan je huis geven met de techniek van nu.
Meer weten? Neem dan eens een kijkje op Weldimo Ramen & Deuren.