loodgieter
Woningbouw

Tips bij het aanleggen van leidingen in je nieuwe huis

leidingen

Sta je op het punt om te starten met de nieuw-, aan- of verbouw van je woning? De kans is erg groot dat je hierbij te maken krijgt met loodgieterswerkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van nieuwe leidingen, het aansluiten van sanitaire voorzieningen of de bestaande afvoer binnen je woning, enzovoorts. Dergelijke werkzaamheden kun je zelf uitvoeren, maar veel verstandiger is het om te kiezen voor de hulp van een erkende loodgieter. Wij spraken met verschillende loodgieters uit Kapellen, die ons meer konden vertellen over het nut van het inschakelen van een loodgieter.

Voorkom complicaties door een loodgieter in te schakelen

Bij het uitvoeren van loodgietersklussen bij de nieuwbouw van je woning kan er veel fout gaan. Denk bijvoorbeeld aan een klus als het aanleggen van de leidingen binnen je nieuwe woning. Als de leidingstukken niet goed op elkaar aansluiten kan er speling tussen twee leidingstukken ontstaan, waarlangs het water uit de leidingen sijpelt. Het vocht kan vervolgens in je woning trekken, waar het voor schimmelplekken op muren, vloeren en plafonds zorgt.

Mocht de ondergrond niet schoon zijn, dan kunnen de leidingstukken beschadigd raken. Dit kan ervoor zorgen dat er nieuwe lekkages ontstaan.

Zelf leidingen aanleggen in huis

Als je ervoor kiest om de leidingen toch zelf aan te leggen, dan is het sterk aan te raden om op internet te zoeken naar stappenplannen en instructievideo’s. Er zijn steeds meer websites waarop dergelijke video’s overzichtelijk worden weergegeven. Hiermee is het uitvoeren van loodgietersklussen een stuk makkelijker. Houd er rekening mee dat er in deze instructievideo’s en stappenplannen nauwelijks rekening gehouden wordt met de punten die fout kunnen gaan bij het aanleggen van leidingen.

Tip: kijk vooraf altijd goed of je over het juiste gereedschap beschikt om de loodgietersklussen uit te kunnen voeren.