Schuifdeur woonkamer
Woningbouw

Schuifdeuren in woonkamer plaatsen

De schuifdeuren naar de woonkamer zijn functioneel en worden steeds vaker toegepast in de ontwerpen van moderne en verfijnde huizen. Ze hebben tal van toepassingen in uw woonkamer, in aanvulling op het samenstellen van de decoratie, zijn nuttig voor omgevingen met airconditioning, en dragen bij aan de beheersing van eventuele geluidsoverlast die de woonkamer kan verlaten voor de andere kamers van het huis of vice versa. Bekijk nu de belangrijkste tips en adviezen om een schuifdeur naar uw woonkamer te kiezen.

Schuifdeuren: een elegante optie om het ruimtegebrek te omzeilen

De schuifdeuren maken deel uit van vele woningen, die verschillende omgevingen integreren, met elegantie en zonder zoveel ruimte in beslag te nemen. Grote bondgenoten van de decoratie, schuifdeuren bewegen subtiel horizontaal, en kunnen worden gebruikt in alle soorten en maten van omgevingen en, in het geval van kleine omgevingen, hebben ook het voordeel bij te dragen aan de optimalisatie van de ruimte. Momenteel zijn er verschillende modellen schuifdeuren. Maar het meest gebruikt worden vandaag de dag zijn de grote, die het mogelijk maken om de deur aan het plafond te bevestigen zonder een rail aan de onderkant (alleen een zeer discrete geleiding in de hoek van de muur). De schuifdeuren kunnen ook gemaakt worden van verschillende materialen, zoals hout of mdf met een gelakte afwerking, natuurlijk hout (glad of met friezen), glas (in verschillende kleuren) en meer. Zo bieden ze duizend en één mogelijkheden en bevallen ze iedereen!

Hoe schuifdeuren in verschillende omgevingen

De schuifdeuren kunnen worden gebruikt in de keuken, woonkamers, slaapkamers, buitenruimtes en zelfs badkamers met verschillende voorstellen en doelstellingen. In het algemeen vereist elk type omgeving speciale aandacht op het moment van keuze.

Schuifdeuren voor keukens

Schuifdeuren kunnen worden gebruikt om de keuken te scheiden van andere ruimtes of zelfs te integreren in een stijlvolle woonkamer. De mogelijkheden zijn eindeloos! In dit geval is het belangrijk dat de deuren een brede opening hebben, zodat de apparaten erdoorheen gaan. Het materiaal moet ook waterbestendig zijn. Omdat deze deuren normaal gesproken een intense openingsfrequentie hebben, vermijdt u ingebouwde deuren of deuren met ingebouwde rails die het onderhoud bemoeilijken.

Schuifdeuren voor woonkamers

Een van de meest populaire opties is de schuifdeuren in de woonkamer, die zorgen voor een moderne en elegante omgeving, en kan worden gemaakt van een grote verscheidenheid aan materialen, zonder beperkingen. Het belangrijkste is om altijd na te denken over de kwaliteit van de materialen en hardware, zodat ze duurzaam zijn en gemakkelijk en licht te bedienen.

Schuifdeuren voor badkamers

De schuifdeur is een optie die tegenwoordig veel gebruikt wordt, waardoor de badkamer een elegante uitstraling krijgt en vaak het hoogtepunt van de omgeving is. Dit type deur vereist dezelfde zorg als een keukendeur. Maar badkamer schuifdeuren moeten nog beter bestand zijn tegen vocht. Deuren in natuurlijk houtfineer worden niet aanbevolen voor deze ruimtes, omdat ze gemakkelijk beschadigd kunnen worden door vocht en stoom en zelfs schimmelvorming kunnen veroorzaken.

Belangrijkste voordelen van schuifdeuren

  • Uitbreiding en circulatie: Schuifdeuren vergroten de ruimte en vergemakkelijken de circulatie.
  • Integratie van de omgeving: Schuifdeuren hebben het voordeel dat ze omgevingen kunnen scheiden of integreren, waarbij de privacy van elk van hen behouden blijft wanneer dat nodig is, omdat ze de rol van een muur spelen wanneer ze gesloten zijn, of het gevoel van grotere ruimtes mogelijk maken wanneer ze open zijn. 
  • Functioneel en mooi: naast het voordeel van het scheiden of integreren van omgevingen, geven schuifdeuren een moderne en elegante uitstraling aan woningen.

Bron: atmyhome.nl