prefab woning laten bouwen
Woningbouw

Tips! Prefab woning laten bouwen » De voordelen!

prefab woning

Prefab woningen zijn heel anders dan traditioneel gebouwde woningen. Dat betekent niet perse dat ze beter of slechter zijn. Beide bouwstijlen hebben hun eigen voor- en nadelen. Toch is er een ding wat je wel kan zeggen: prefab woningen zijn meestal een stuk goedkoper dan traditioneel gebouwde woningen. Hier vind je de belangrijkste verschillen tussen een prefab woning laten bouwen en het kiezen voor traditionele bouw.

De kosten zijn beter voorspelbaar

De kosten van prefab woningen bouwen zijn meestal beter voorspelbaar dan de kosten van traditionele bouw. Dat komt omdat de traditionele bouw ook afhankelijk is van allerlei omstandigheden, zoals het weer. Daarnaast worden prefab woningen kant en klaar uit de fabriek geleverd, dus zijn er weinig tot geen onverwachte kosten bij plaatsing.

De prefab woning is een stuk sneller klaar

Een prefab woning wordt in de fabriek gebouwd. Hier wordt al mee gestart terwijl de fundering nog geplaatst wordt. Dat betekent dus een flinke tijdwinst. Als de fundering klaar is, kan de woning binnen twee dagen helemaal worden opgebouwd. Je bent dus ook niet afhankelijk van het weer.

Maatwerk is mogelijk

Een prefab woning is meestal standaard uitgevoerd. Zowel de maten als het uiterlijk zijn vooraf al bepaald. Daarom denken veel mensen dat maatwerk niet mogelijk is. Toch is dat zeker mogelijk – voor een kleine meerprijs kunnen allerlei zaken worden aangepast naar jouw wensen en voorkeuren.

Minder gevoelig voor fouten

Bij het bouwen van een traditionele woning zijn heel veel werkzaamheden nodig. Daarbij kunnen dus ook veel fouten gemaakt worden. Dat geldt een stuk minder voor prefab woningen. Ze worden in de fabriek gemaakt en worden kant en klaar geleverd. De prefab woning is dus een stuk minder gevoelig voor fouten.

Dezelfde kwaliteit

Omdat een prefab woning goedkoper is en sneller wordt gebouwd, verwachten veel mensen automatisch dat de kwaliteit dan wel een stuk minder zal zijn. Niets is minder waar: de kwaliteit van de beide woningtypen is hetzelfde. Hoewel de ene woning op de bouwplaats wordt gebouwd en de andere in de fabriek, worden dezelfde materialen gebruikt. Al met al dus dezelfde kwaliteit voor minder geld.

Opbouw per muur

De opbouw van een prefab woning is geweldig om te zien. De opbouw gaat namelijk per muur. Er wordt met grote delen tegelijk gebouwd. Een fascinerend gezicht! De kozijnen zitten ook al in de geveldelen, dus het plaatsen gebeurt verrassend snel. In twee dagen tijd wordt het hele huis gebouwd en het kan op de derde dag al worden opgeleverd.

Prefab woningen zijn niet zo populair. Dit berust vooral op misverstanden en verkeerde aannames. Omdat de meeste mensen gewoon niet verwachten dat maatwerk mogelijk is, of denken dat de kwaliteit slechter is, kiezen ze sneller voor traditionele bouw. Toch heeft prefab wel degelijk een heleboel voordelen. Er is dan ook een trend zichtbaar waarbij toch een groter gedeelte van de nieuwbouwwoningen prefab wordt gebouwd. Misschien ook iets voor jou?