bewapening
Woningbouw

Fundering storten? Kies een goede betonpomp

bewapeningsstaal

Ga je een huis bouwen? Nadat alle bouwtekeningen klaar zijn en de vergunningen rond zijn kan er begonnen worden met de bouw. De eerste stap bij het bouwen van een woning is het leggen van de fundering. Dit is meteen een heel belangrijk onderdeel van het bouwproces. Dit wordt de basis van je woning en moet alles dragen wat er op gebouwd wordt. Je wilt later geen schade of verzakkingen aan je woning dus het storten van de fundering moet goed uitgevoerd worden.

Goede betonmortel tijdens het storten van je fundering

Voor een veilig resultaat dat duurzaam is en er ook netjes uit ziet moet de juiste betonmortel gekozen worden. Bij een betonmortelcentrale wordt de juiste mix van cement, zand, grind en eventuele andere hulpstoffen samengesteld. Voor de betonmortel is het belangrijk te weten wat de betondruksterkte moet zijn. De medewerkers van de betoncentrale weten hier alles van en kunnen de berekening en de juiste samenstelling maken. Deze mix wordt vervolgens in een betonmixer aangeleverd.

Beton verpompen

Daarna moet het beton verpompt worden vanuit de betonmixer naar de bouwplaats. Ook hier moet weer een keuze gemaakt worden, dit keer voor een betonpomp. Kan de betonwagen bijvoorbeeld de locatie goed bereiken?

Voor elk soort project is er een passende betonpomp te vinden. Zo zijn er betonpompen speciaal voor individuele bouwprojecten in of rond het huis. Door de lange en dunne leidingen kan de pomp alle plekken makkelijk bereiken om het beton te storten. Zo hoef je niet met kruiwagens met beton te rijden naar de moeilijk bereikbare plekken.

Wanneer je specialisten inschakelt bij een betonpomp verhuurbedrijf krijg je gegarandeerd een strak en stevig resultaat. Zij weten welke betonpomp er nodig is voor welk soort project. Een goed betonpompbedrijf beschikt bovendien over de nieuwste technieken. Met een goede betonpomp wordt de klus snel en nauwkeurig geklaard!