kunstof rabatdelen gevelbekleding
Woningbouw

De voordelen van kunststof gevelbekleding

Ben jij op zoek naar duurzame, onderhoudsarme gevelbekleding die gemakkelijk te monteren is en bovendien jarenlang meegaat? Dan is kunststof gevelbekleding iets voor jou. Kunststof gevelbekleding kent veel voordelen ten opzichte van andere soorten gevelbekleding, zoals hout of metaal. Zo heeft kunststof gevelbekleding een natuurgetrouwe uitstraling, waardoor het bijna niet te onderscheiden is van echt hout. Als je kiest voor kunststof gevelbekleding, kies je dus voor de luxe uitstraling van hout en alle gemakken van kunststof, waardoor het beste van twee werelden wordt gecombineerd. Wij hebben de voornaamste redenen om te kiezen voor kunststof gevelbekleding op een rijtje gezet.

Montage

Het met hout bekleden van een gevel, chalet, tuinhuis of stacaravan is een zware, tijdrovende klus. De planken moeten allemaal op maat gezaagd worden en moeten vervolgens met de hand worden vastgeschroefd of worden vastgetimmerd. Kunststof rabatdelen zijn daarentegen een stuk makkelijker te monteren. Omdat kunststof minder weegt dan hout is het gemakkelijker te hanteren. Daarnaast wordt bij de montage van kunststof rabatdelen gebruik gemaakt van een kliksysteem, waardoor het monteren van de kunststof rabatdelen een stuk vlugger gaat dan de montage van gevelbekleding van hout.

Onderhoud

De vlugge en eenvoudige montage is niet het enige voordeel van kunststof rabatdelen. Kunststof gevelbekleding is aanzienlijk makkelijker te onderhouden dan gevelbekleding van hout. Waar hout regelmatig geschilderd moet worden, heeft kunststof gevelbekleding nooit een schilderbeurt nodig. De kunststof rabatdelen zijn uv bestendig, waardoor ze niet verkleuren door de zon of na verloop van tijd afbladeren. Het enige onderhoud dat de kunststof rabatdelen nodig hebben, is af en toe een schoonmaakbeurt. Het gladde oppervlak zorgt er echter voor dat het schoonmaken een fluitje van een cent is. Het onderhoudsarme karakter van kunststof rabatdelen zorgt ervoor dat kunststof gevelbekleding een uitstekende keuze is als jij jouw woning levensloopbestendig wil maken.

Levensduur

Het onderhoudsarme karakter zorgt ervoor dat kunststof rabatdelen uitermate geschikt zijn voor levensloopbestendige woningen. Ook de lange levensduur van kunststof rabatdelen draagt daar aan bij. Door te kiezen voor kunststof gevelbekleding kies je voor duurzame gevelbekleding met een natuurgetrouwe uitstraling waar je jarenlang zorgeloos van kunt genieten.