Steiger verankeren
Verbouwen

Vanaf welke hoogte moet ik mijn rolsteiger verankeren?

Waarom moet ik mijn rolsteiger verankeren?

Omdat een rolsteiger uit losse onderdelen ( opbouwframes en schoren )  word opgebouwd zal er altijd enige beweging van de rolsteiger bij het gebruik hiervan.

Ondanks dat de stabilisatoren extra veiligheid bieden tegen het eventueel kantelen/omvallen van de rolsteiger als er veel zijwaartse kracht wordt uitgeoefend, wordt bij een alsmaar grotere werkhoogte het risico op kantelen hoger.

Het verankeren van de steiger met muurankers / gevelborging vanaf een bepaalde werkhoogte, zorgt ervoor dat deze nu uiterst stabiel wordt en dat het kantelen/omvallen van de rolsteiger is uitgesloten.

verankeren rolsteiger


Vanaf welke werkhoogte moet een rolsteiger aan de gevel worden verankerd?

Bij een smalle rolsteiger van 75 of 90 cm moet vanaf 8 meter werkhoogte  de rolsteiger worden verankerd met muurankers  (in combinatie met stabilisatoren).

Bij een brede rolsteiger van 135 cm moet vanaf 11 meter werkhoogte  de rolsteiger worden verankerd met muurankers  (in combinatie met stabilisatoren).

Vanaf deze hoogtes dienen de muurankers aan elke zijde van de rolsteiger om elke 4 meter hoogte te worden gebruikt.

Waar haal ik verankering voor mijn rolsteiger?

U kunt bij SteigerCentrum.nl terecht voor het verankeren van uw rolsteiger, u vindt het via onderstaande link:

Bestel hier uw gevelborging / muurverankering.

Heeft u advies nodig bij aankoop of bij het gebruik van de muurankers? De specialisten van SteigerCentrum.nl staan voor u klaar als u vragen heeft. 
Neem dus gerust contact met ons op via +31 (0)85 – 06 05 423 of stuur een email. Wij helpen u graag!