bouwafval container
Overig

Tips bij het huren van een bouwafval container

Er zijn een aantal tips om een container te huren voor het opbergen van bouwafval. Het is ten eerste van belang om te weten waarvoor je dit gaat doen. Daarnaast dien je na te denken over de opslagcapaciteit van de container. Bij het uitvoeren van een klus dien je na te denken over het formaat dat nodig is voor het afval dat vrijkomt. Als er veel afval vrijkomt, heb je een grote container nodig. Mocht er weinig afval vrijkomen, dan is een container van klein formaat van belang. Je kunt het gehele aanbod bekijken op Puincontainershop en vervolgens de juiste keuze maken. 

De maat van de container

Bij het kopen van een container geldt dat de maat een belangrijke factor is. De maat moet aansluiten op de hoeveelheid afval die vrijkomt. Bij het uitvoeren van een klus is het huren van een container met een gemiddeld formaat meestal voldoende. Mocht je echter willen kiezen voor het uitvoeren van een grote klus, dan is het verstandig om een grotere container te huren en hiermee een praktisch voordeel te behalen.

Container nodig in Amsterdam? Dan kun je eenvoudig een container huren in Amsterdam via Puincontainershop.nl

Vergunning nodig?

Indien je besluit om een huren dien je voldoende onderzoek te doen naar de regels binnen jouw gemeente. De regels die gelden voor het huren van een container zijn namelijk per gemeente weer anders. Meestal heb je een vergunning nodig indien je de container wenst te plaatsen op openbaar terrein. Mocht je de container willen plaatsen op je eigen terrein, dan is geen vergunning nodig. 

Efficiënt vullen van de bouwcontainer

Zodra je een container ter beschikking hebt, is het belangrijk om deze container op dusdanige wijze te vullen. Denk hierbij aan het onderop plaatsen van de zware spullen, waarna de lichte spullen volgen. Hiermee benut je ruimte op efficiënte wijze en voorkom je lege ruimtes die anders nooit benut worden. De container mag niet meer dan 20 centimeter boven de rand gevuld worden, waarbij geldt dat dit gevaarlijk kan zijn. Voorkom dus vooral gevaar door te kiezen voor een container van het juiste formaat en het juiste materiaal.