Deze renovaties maken je huis meer waard
Renovatie

Deze renovaties maken je huis meer waard

Renovaties aan je huis voor je op de eerste plaats natuurlijk voor jezelf uit voor extra comfort. Toch is het verstandig om ook te denken aan het moment dat je je woning ooit wilt verkopen. Je wilt je huis dan natuurlijk tegen een zo hoog mogelijke prijs verkopen. Daarom is het belangrijk om investeringen te doen die je op deze manier kunt terugverdienen. Hoe verhoog je de waarde van je woning maximaal?

Witte Houten Deur Dichtbij Witte Muur

Nieuwe ramen en deuren

Bij een oudere woning kan het zijn dat de kozijnen van je ramen verrot zijn of dat je te maken hebt met enkel glas. Het vervangen van kozijnen geeft je huis een frissere uitstraling en het laten plaatsen van dubbelglas zorgt voor lagere energiekosten. Deze investering zorgt niet alleen voor extra comfort, maar doet het ook erg goed om een hogere prijs voor je huis te krijgen. Heeft je woning namelijk nog geen dubbelglas dan is dit een van punten waarop kopers zullen proberen af te dingen.

De trap renoveren

Door de jaren heen zijn de trappen in je huis aan slijtage onderhevig. Je trap opknappen geeft je huis weer een frisse look en dat komt van pas als je je huis wilt verkopen. Een traprenovatie is dan ook de oplossing om je trap er weer als nieuw uit te laten zien. Hiervoor heb je geen nieuwe trap nodig. Door middel van overzettreden worden er nieuwe treden over de bestaande treden gezet. Heb je een dichte trap dan worden ook de stootborden vervangen. Je hebt een grote keuze uit allerlei soorten kleuren en materialen. 

Bogen Gang Binnen Gebouw

Een aanbouw of dakkapel laten plaatsen

Meer vierkante creëren betekent automatisch dat je huis meer waard wordt. Heb je ruimte en budget voor een aanbouw dan is dit een goede investering. Heb je een schuin dak? Dan kun je extra ruimte creëren door het laten plaatsen van een dakkapel. Bij een plat dak kan er soms een hele extra etage op de woning worden gebouwd. Dit is wel afhankelijk van wat er in het bestemmingsplan van de gemeente staat. Plaats je een aanbouw, een dakkapel of een extra etage, informeer dan ook welke vergunningen hiervoor nodig zijn.