systeemplafonds
Verbouwen

Opfrisbeurt voor je kantoor of ander bedrijfspand

systeemplafond

Kan je kantoor of bedrijfspand wel een opknapbeurt gebruiken? Wellicht is een nieuw, fris plafond al een goed begin! Met een systeemplafond maak je van je ruimte een fris, nieuw geheel en dat voor een voordelige prijs. Systeemplafonds zijn geschikt voor allerlei ruimtes. Niet alleen bedrijfspanden en kantoren worden ermee opgeknapt, een systeemplafond leent zich ook prima voor scholen, sportscholen of zwembaden. Dankzij de verschillende soorten en maten, is er altijd wel een systeemplafond dat geschikt is voor jouw pand!

Voordelen van een systeemplafond

Systeemplafonds zijn voordelig. Het is een redelijk goedkope manier om je pand die nieuwe frisse boost te geven. Daarnaast biedt een systeemplafond nog meer voordelen:

  • systeemplafonds werken geluiddempend, wat zorgt voor een goede akoestiek van de ruimte
  • een systeemplafond werkt isolerend en dat scheelt in de stookkosten
  • beschadigingen aan het plafond worden makkelijk verholpen
  • leidingen en bedradingen worden eenvoudig weggewerkt met een systeemplafond
  • een systeemplafond is snel geplaatst met minimale overlast

Verschillende soorten systeemplafonds

Een systeemplafond is een plafond waarbij door middel van plafondplaten, profielen en ophangers een geheel nieuw en fris plafond wordt gerealiseerd. Het nieuwe plafond komt daardoor wat lager te liggen dan het originele plafond. In deze ruimte kunnen de leidingen en bedradingen makkelijk weggewerkt worden. Je kent de systeemplafonds waarschijnlijk van de witte geperforeerde platen, maar de keuze in systeemplafondplaten is een stuk uitgebreider. Zo worden de systeemplafondplaten in verschillende kleuren, verschillende afmetingen en soorten geleverd. Daarnaast maak je ook een keuze in uitvoering. De platen zijn namelijk leverbaar als inlegplaten, doorzakplaten of verdekt uitneembare platen. Wanneer je kiest voor een systeemplafond met inlegplaten, worden de platen op het ophangsysteem gelegd. De profielen zijn zichtbaar en liggen op gelijke hoogte met de platen. Bij de doorzakplaten liggen de plafondplaten lager dan de profielen en hiermee creëer je een wat luxere uitstraling en ziet alles er netjes afgewerkt uit. Er bestaat ook een mogelijkheid om de profielen van het systeemplafond onzichtbaar te maken. De verdekt uitneembare plafondplaten worden vrijwel naadloos naast elkaar geplaatst en hiermee straalt je pand luxe en ruimte uit.

Zelf monteren of laten monteren?

Wanneer je keuze is gevallen op een systeemplafond, is het mogelijk deze zelf te monteren. Echter, je kunt het ook aan een team van vakmensen overlaten. Zo werken de professionals van Systeemplafond 24 snel en erg efficiënt, wat betekent dat de dagelijkse werkzaamheden gewoon door kunnen gaan. Terwijl jij en je collega’s aan het werk zijn, monteren onze systeemplafond monteurs het plafond. Doordat onze monteurs weinig overlast veroorzaken, zal je vrijwel niet gestoord worden in je werkzaamheden. De gebruikte en overige materialen worden keurig opgeruimd en bedradingen worden netjes weggewerkt.

Welk systeemplafond je ook kiest: het plafond van jouw pand ziet er weer strak, fris en netjes uit!