Verbouwen

Geld lenen kost geld, maar soms levert het ook geld op tijdens een verbouwing

Geld lenen kost geld, over het geleende geldbedrag betaal je namelijk altijd rente. Maar in sommige gevallen kan een lening je ook direct geld opleveren. Denk maar eens aan een lening voor een energiebesparende verbouwing bijvoorbeeld. Of wanneer je geld leent om die belangrijke machine te kunnen kopen waarmee je die grote klant kunt voorzien van zijn producten. Stem de hoogte en de looptijd van je lening wel altijd goed af. Teveel geld lenen is letterlijk zonde van je geld. Daarnaast loont het de moeite om een goede vergelijking te maken tussen de diverse aanbieders van leningen. Dat kan je namelijk tot wel 550 euro per jaar schelen.

Je woning verduurzamen door een verbouwing

Het laten plaatsen van vloerverwarming, woningisolatie, een warmtepomp of zonnepanelen zorgen ervoor dat je energierekening drastisch verminderd. Deze duurzame oplossingen zorgen dus direct voor een flinke besparing. Het is dan ook niet gek dat veel Nederlanders ervoor kiezen om een lening af te sluiten om dit soort klussen te laten uitvoeren. Wanneer de verduurzaming is aangebracht kun je met de besparing op je energierekening je lening weer afbetalen. Zodra je lening is afbetaald blijft de besparing van kracht. Door geld te lenen voor de verduurzaming van je woning bespaar je dus binnen een zeer korte tijd werkelijk veel geld. Bovendien is de lening die je afsluit voor het verduurzamen van je woning vaak aftrekbaar van de belasting.

Altijd verantwoord lenen

Het afsluiten van een lening doe je niet zo maar even net zoals je niet zomaar een nieuwe auto koopt. Het is verstandig om de verschillende kredietaanbieders eerst goed met elkaar te vergelijken. De voorwaarden en de rentepercentages lopen namelijk nogal uitéén. De handige vergelijker op www.leningen.nl kan je hierbij goed van dienst zijn. De vergelijker vergelijkt na het invullen van jouw gegevens heel veel verschillende kredietverstrekkers met elkaar. Daarbij wordt niet alleen rekening gehouden met de laagste rente maar ook met je persoonlijke wensen, je inkomen en je leendoel. Het afsluiten van een lening is namelijk maatwerk.

Beantwoord de volgende vragen

Voordat je de vergelijker invult kun je jezelf alvast de volgende vragen stellen waardoor de keus voor de goedkoopste en meest passende lening strakjes vele malen makkelijker wordt:

  • Welk bedrag wil je lenen en heb je dit bedrag ook daadwerkelijk geheel nodig?
  • Welke leenvorm past bij jou, een persoonlijke lening of een doorlopend krediet?
  • In hoeveel maanden wil je de lening afbetalen? Houdt hierbij rekening met de levensduur van je leendoel
  • Tegen welk rentepercentage wil je maximaal je lening afsluiten?
  • Welk bedrag kun je missen om je lening maandelijks af te betalen. Lukt dit bedrag ook nog steeds wanneer je even tijdelijk geen of weinig inkomen hebt?