Verbouwen

Bouwen aan de Toekomst: Opknappen voor de Verkoop.

Overwegingen om je huis te verkopen

Je woont er al een tijdje, of misschien niet. Wat je in ieder geval wel zeker denkt te weten is dat je het huis wilt verkopen. Dat kan zijn om verschillende redenen, wellicht heb je het geld hard nodig of ben je toe aan wat nieuws. Maar je komt nu voor een grote beslissing te staan, een beslissing die misschien wel belangrijker is dan de aanschaf van het huis eerst was. Dit brengt vragen met zich mee zoals: Waar moet ik mijn huis verkopen? Hoe krijg ik de best mogelijke prijs voor mijn waarde? En zal ik nou wel of niet renoveren? Die laatste vraag gaan we hier samen uitgebreid behandelen. We gaan je overtuigen dat het tóch de moeite waard is om zo een project aan te gaan. En mocht je na het lezen toch bepalen dat het niks voor jou is, dan is dat natuurlijk ook prima. Na het lezen van dit artikel heb je in ieder geval wel een heleboel antwoorden op je vragen en kan je een weloverwogen keuze maken!

De voordelen van renoveren

De eerste en meest voor de hand liggende reden om te renoveren is dat je hier een betere deal voor kunt krijgen. Zeg nou eens eerlijk, stel je zou zelf een huis kopen en je ziet dat het er van binnen ontzettend in de smaak valt en functioneel is, dat heeft natuurlijk invloed op jou aanbod. In jouw ogen is dit huis ontzettend veel waard, en dat baseer je enkel en alleen op jou persoonlijke ervaring. Dit heeft een vastgoed professional natuurlijk ook, zij zijn immers ook maar mensen zoals jij en ik. Los daarvan, begrijpen zij ook heel goed de economische waarde. Ze hebben het idee dat het huis goed is onderhouden, dat ze zelf niet meer hoeven te klussen of daar geld aan uit te geven en dat ze het kunnen verkopen voor meer. Dus minder kosten en hoogst waarschijnlijk meer winst.

Je hebt gerenoveerd

Je heb zojuist gerenoveerd. Iets wat je eerder al in gedachten had, maar er was gewoon niet genoeg urgentie om jou te doen beginnen aan het project. Misschien was je al begonnen, maar heb je je nooit ingezet toe het eind. Maar nu is het zover, je haalt de handen uit je mouwen en gaat aan het werk. Aan het eind kijk je terug met een voldaan gevoel naar een goed stuk werk. Maar ineens komt het besef… je denkt bij jezelf “Ik wil helemaal niet meer verkopen, want ik ben verliefd geworden op dit huis!” Proficiat zou ik zeggen. Je komt in elk geval een win-win situatie terecht.

Creativiteit en risico’s bij een renovatieproject

Je durfde het risico te nemen om je creativiteit de vrij loop geven en jezelf creatief uit te drukken in dit project. Dat geldt natuurlijk ook als je het uitbesteedt aan een bouwbedrijf, het zijn immers jouw ideeën en welverdiende centen die je er in steekt. Dat vraagt om een klop op de schouder, niet van iemand anders maar van jezelf. Stel nou dat het volledig misgaat je je creativiteit neemt niet alleen de vrije loop, maar rent er ook nog eens mee weg. Je bent nu in een situatie waarin je niet helemaal tevreden bent met het eind resultaat, maar dat is ook prima weet je nog? Win-win! Je kunt je huis nog steeds verkopen en waarschijnlijk ook nog voor meer, puur om het feit dat je in ieder geval iets hebt verbeterd. Vaak willen vastgoedbedrijven of makelaars nog steeds je huis kopen. Dus stel nou dat het project tegenvalt op een gegeven moment, er komt iets tussen waardoor je niet meer verder kan of je hebt er simpelweg geen zin meer in, dan kun je halverwege met een gerust hart stoppen.

Financiële obstakels bij een renovatie

De minder optimistische kant van het verhaal is dat veel mensen simpelweg niet de middelen hebben om te renoveren, ondanks hun behoefte om dit wel te doen. Dat snappen wij heel goed geloof me. Gelukkig zijn er veel vastgoedbedrijven die het geld voor de renovatie voorschieten in ruil voor het huis als onderpand. Soms kan je zelfs het huis terughuren of terugkopen! De beheerder snapt dat hij baat heeft aan een verbeterd huis en is vaak ook bereid om hieraan mee te helpen omdat zij dit zelf soms niet willen of kunnen doen. Een heel goed voorbeeld van een vastgoedbedrijf dat de flexibiliteit biedt waar wij het over hebben is Bagro Vastgoed. Mocht je in deze situatie zitten of belanden, dan zouden wij het ten zeerste aanraden om hier een kijkje te nemen. Je hebt niks te verliezen! Win-win, weet je nog?

Conclusie

Renoveren van een huis om te verkopen is vaak een goede investering. Een opgeknapt huis trekt een hogere prijs en koper en is minder werk voor de nieuwe bewoners. Als je plezier beleeft aan het project, is het zelfs mogelijk dat je verliefd wordt op het huis en niet meer wil verkopen. Mocht de renovatie tegenzitten of je de middelen ontberen, dan zijn er soms opties om het huis terug te huren of terug te kopen van een vastgoedbedrijf.