Werkschoenen Cofra Dike
Overig

Welke werkschoenen zitten comfortabel voor in de bouwsector?

Als werkschoenen specialist stel je vaak dezelfde vragen aan een nieuwe klant die opzoek is naar een paar werkschoenen. Wat voor beroep heb je? Wil je een hoog of een laag model? Moet de werkschoen voldoen aan een bepaalde veiligheidsnormering? De klant aan de andere kant denkt vaak meer in termen zoals ‘comfortabel’, ‘lichtgewicht’ en ‘duurzaam’. Door met elkaar in gesprek te gaan kom je erachter dat er voor iedereen een passende werkschoen op de markt is.

Een goed uitgangspunt is om werkschoenen van het merk Cofra eens te proberen. Cofra werkschoenen worden wereldwijd erg veel verkocht. Her merk biedt vooral werkschoenen aan voor een lage prijs. En, niet geheel onbelangrijk, de kwaliteit is ook nog eens goed. De meeste modellen zijn verkrijgbaar in de maten 35 t/m 48 maar er is ook nog 1 model in maat 51. Het model met de laagste prijs kost slechts €33 advies verkoopprijs. De meeste modellen voldoen aan de S3 veiligheidsnormering. Dit betekent dat de schoenen een veiligheidsneus hebben en een antiperforatie tussenzool. Dit zijn 2 absolute vereisten voor beroepen in bijvoorbeeld de bouwsector.

Een goed alternatief voor de Cofra werkschoenen is het merk Dike. Dike werkschoenen hebben over het algemeen een iets hogere advies verkoopprijs. Deze werkschoenen beginnen ongeveer bij de €50 en hebben een trendy uitstraling. Het merk biedt zowel hoge als lage modellen aan voor heren en dames. Dike werkschoenen voldoen vrijwel allemaal aan de S3 veiligheidsnormering en hebben een veiligheidsneus die gemaakt is van aluminium of carbon.

Welk merk is nou iets voor jou? Het beste advies voor klanten die een nieuwe werkschoen willen kopen, is om de schoenen eerst te gaan passen bij een specialist. Het liefst dus bij een bedrijf die een fysieke winkel heeft waar je de schoenen aan kunt trekken. Dan kun je gelijk het materiaal ervaren en voelen of de pasvorm van de schoenen goed aansluit op jouw voeten.