Gietvloer
Overig

Wat kost een gietvloer?

De prijs van een gietvloer is van meerdere factoren afhankelijk. Het vloeroppervlak en de arbeidskosten zijn de belangrijkste factoren voor het bepalen van de prijs. Meestal daalt de prijs per vierkante meter naarmate het vloeroppervlak groter is. Er zijn verschillende soorten gietvloeren op de markt. We kijken in dit artikel wat ongeveer de kosten zijn van verschillende gietvloeren.

PU-gietvloer

Een PU-gietvloer bestaat uit polyurethaan. De vloer voelt warm en comfortabel aan en is beschikbaar in vele kleuren en designs. Daarnaast is een PU-vloer makkelijk schoon te houden en zeer slijtvast. Een PU vloer is zowel geschikt voor vloeren in winkels en kantoren als voor gebruik in woningen. De vloer is te zacht voor gebruik in een industriële omgeving. De kosten van een gietvloer van polyurethaan liggen tussen de 60 en 100 euro per vierkante meter afhankelijk van het vloeroppervlak. 

Woonbeton

Woonbeton is een stuk dikker dan een PU-gietvloer. Het is een cementgebonden gietvloer die wordt gemixt met kleurpigmenten. Het woonbeton wordt gekleurd geleverd door de betonproducent. Woonbeton is onderhoudsvrij en heeft een vuilafstotende werking. Hierdoor zal de vloer niet snel vies worden. Doordat woonbeton dik en zeer duurzaam is, is het een van de duurste varianten van een gietvloer. De prijs ligt rond de 100 euro per vierkante meter bij een vloeroppervlak van 20 tot 50m2.

Vloercoating

De goedkoopste optie is vloercoating. Een vloercoating heeft een dunne laagdikte van 0,5 mm. Hierdoor is de prijs aanzienlijk lager dan bij andere gietvloeren. Een vloercoating is een toplaag op basis van polyurethaan. De coating is een beschermlaag die kan worden geplaatst over iedere bestaande vloer. Ondanks dat vloercoating minder sterk is kan de vloer erg snel geplaatst worden. Ook de lagere kosten zijn een voordeel van vloercoating. Dit maakt het een goed alternatief voor een gietvloer.