Voordelen van een waterontharder
Overig

Voordelen van een waterontharder

Als je ooit iemand de termen “hard water” en “zacht water” hebt horen gebruiken, ben je misschien in de war. Het is tenslotte allemaal maar water. Hoe kan het hard of zacht zijn? Is er eigenlijk wel een verschil tussen hard en zacht water? Het doel van een waterontharder is om water zachter te maken, maar het is niet altijd duidelijk wat dat betekent en waarom het goed is voor de gezondheid. Ontdek hier de voordelen van waterontharders om je een duidelijk idee te geven waarom deze machines essentieel zijn voor veel huiseigenaren.

Gezondere en zachtere huid en haren

Als je je gezicht en haar alleen met ruw water hebt gewassen, besef je misschien niet dat er ook een andere manier is om jezelf goed te voelen. Je bent eraan gewend geraakt dat je huid droog voelt na het douchen en dat je grote hoeveelheden vochtinbrengende crème en haarproducten nodig hebt om het ongemak te verzachten. Hard water is berucht om het uitdrogen van onze huid en haren onder de douche. Maar er staat je een leuke verrassing te wachten. Het blijkt dat het soort zeep dat je gebruikt, het soort vochtinbrengende crème dat je gebruikt, of een erfelijke aanleg voor een droge huid misschien niet de schuldige zijn. Een van de voordelen van het gebruik van een waterontharder is dat het water zacht wordt. Door het ontbreken van mineralen is water zachter voor je huid en haren.

Vrouw Drinkwater

Kleren zijn zachter en zien er schoner uit

Als zacht water al zoveel kan doen voor je huid en haar, stel je dan eens voor wat het voor je kleren kan doen! Herinner je je de laatste keer dat je een gloednieuwe, zachte trui kocht die je nieuwe favoriet zou worden? Wat gebeurde er toen je hem waste? Hij was niet meer zo zacht. Met hard water krijg je stijve kleren die niet zo schoon zijn. Je zal dus meer wasmiddel en wasverzachter moeten gebruiken. Omdat zacht water geen minerale afzettingen achterlaat, kan je kleding, ook je haar en huid, weer nieuw en ‘goed’ worden. Je hoeft ze niet meer twee keer schoon te maken als ze er nog steeds stoffig uitzien, of te jammeren over het gebrek aan zachtheid.

Close Up Foto Van Drie Sweatshirts

Bespaart geld

Alsof alle gezondheidsvoordelen nog niet genoeg zijn, kan een waterontharder je ook nog geld besparen. Zacht water bevat geen minerale ionen die de oorzaak zijn van kalkaanslag in leidingen en toestellen, waardoor je dure reparatie rekeningen vermijdt. Mineraalafzetting in een leiding vernauwt het gebied waar water doorheen kan stromen, waardoor een hogere pompdruk nodig is. Het verhoogt ook de hoeveelheid energie die nodig is om water warm of koud te houden. De aanslag is ook funest voor je apparatuur, wat betekent dat je vaatwasser, wasmachines, koffiezetapparaten, boilers en ijsmakers vaker moeten worden gerepareerd of vervangen. Een waterontharder kopen is dus zeker in je voordeel.