schanskorf
Overig

Schanskorven laten plaatsen? Dit is het beste soort breuksteen voor jouw tuin

Wordt jouw tuin opnieuw aangelegd en ben je op zoek naar een unieke vorm van erfafscheiding? Of is jouw huidige tuin nog helemaal jouw stijl, maar is de schutting aan vervanging toe? Dan zijn schanskorven iets voor jou. Schanskorven zijn ijzeren korven die gevuld worden met breuksteen. Dit breuksteen is verkrijgbaar in allerlei soorten, kleuren en maten. Zo is er voor elke tuinstijl een passend soort breuksteen. Het is mogelijk om een hele schutting te vervaardigen uit schanskorven, maar het is ook mogelijk om de schanskorven af te wisselen met hout. Het kan lastig zijn om te bepalen wel soort breuksteen het beste bij jouw tuin past. Hier vindt je voor een aantal tuinstijlen het beste soort breuksteen.

Antracietkleurige breuksteen: Moderne tuin

Heb jij een moderne tuin met strakke lijnen, donkere tegels, rechte borders, een strak gazon en overzichtelijke beplanting? Dan zijn schanskorven met antracietkleurige breuksteen de beste keuze voor jouw tuin. De donkere breuksteen zorgt voor een strakke achtergrond, waardoor jouw moderne tuin nog beter tot zijn recht komt.

Zandkleurige breuksteen: klassieke tuin

Ben jij de trotse eigenaar van een prachtige, klassieke tuin met strakke hagen, prachtige beplanting, klinkerpaadjes en een stralend groen gazon? Dan is zandkleurige breuksteen de beste keuze voor jouw tuin. Zandkleurige breuksteen versterkt het klassieke karakter van jouw tuin en zorgt ervoor dat het kleurenpalet niet te licht en niet te donker wordt. Bovendien bieden de schanskorven met zandkleurige breuksteen een uitstekende achtergrond voor de weelderige beplanting in jouw tuin. Wil jij schanskorven plaatsen in jouw klassieke tuin? Het is mogelijk om het schanskorven plaatsen uit te laten voeren door een professioneel bedrijf of een hovenier, maar het is ook mogelijk om het zelf te doen. Door de handleiding goed te bestuderen en de stappen één op één uit te voeren kan er niets misgaan en staan de schanskorven binnen de kortste keren bij jou in de tuin.

Keien: mediterrane tuin

Heb jij een mediterrane tuin met subtropische beplanting, lichte bestrating en warme kleuren? Dan zijn keien als breuksteen de beste keuze. De lichte kleur en de afgeronde vormen van de keien versterken de mediterrane uitstraling van de tuin en zorgen ervoor dat de beplanting goed tot zijn recht komt. Wil je een stijlvolle manier van erfafscheiding? Dan zijn schanskorven de beste keuze.