halfverharding
Overig

Een natuurlijke uitstraling van de paden

halfverharding

Wanneer je van plan bent een pad aan te leggen of je oprit te vervangen, is halfverharding wellicht een goede optie. Halfverharding is goed waterdoorlatend en vaak een goedkoper alternatief dan bestrating. Ook leent halfverharding zich uitstekend voor afwijkende vormen en zijn beschadigingen aan het pad makkelijk bij te werken. Daarnaast heeft een pad aangelegd met halfverharding een mooie, natuurlijke uitstraling en maakt het jouw tuin één natuurlijk geheel. Halfverharding is verkrijgbaar in vele soorten. Denk bijvoorbeeld aan schelpen, grind, split, houtsnippers of boomschors. Maar ook NobreCál is een vorm van halfverharding.

Nobre Cál Halfverharding

Steeds vaker wordt voor de aanleg van paden gekozen voor halfverharding. Waar halfverhardingen als grind en schelpen over nadelen beschikken, is NobreCál een product met vele voordelen. NobreCál is een fijnkorrelig breekmateriaal, afkomstig uit natuurlijk kalkgesteente, als restproduct uir de steengroeve. Dat maakt NobreCál dan ook een duurzaam, 100% natuurlijk product. Een groot voordeel van NobreCál is de hoge hardheid van het product. Dat maakt het uitstekend toegankelijk voor fietsers, rolstoelgebruikers, maar ook auto’s.

Halfverharding voor een natuurlijke uitstraling

In het verleden werd halfverharding vooral in parken en grote tuinen toegepast. Tegenwoordig kiezen we steeds vaker voor paden, terrassen, parkleerplaatsen of opritten van halfverharding. Naast dat halfverharding veelal een eenvoudig en goedkoper alternatief is voor bestrating of asfalt, is het ook een stuk makkelijker te onderhouden. Beschadigingen worden eenvoudig verholpen door wat nieuw materiaal toe te voegen. En dankzij de goede waterdoorlaatbaarheid, ontstaat er minder snel plasvorming op het pad. Het water loopt immers makkelijk door het materiaal van de halfverharding.

Waarom NobreCál Halfverharding?

Bij aanleg van een pad, is NobreCál een goede keuze. Het 100% natuurlijke product biedt vele voordelen:

  • Dankzij de hoge hardheid van het product, is het tuinpad toegankelijk voor iedereen
  • NobreCál is een onderhoudsarm product
  • Onkruidgroei en algvorming komen vrijwel niet voor
  • Beschadigingen komen vrijwel niet voor
  • Dankzij de natuurlijke kleuren van het NobreCál wordt je pad één met de natuur

De aanleg en levering van NobreCál

Boomschors, houtsnippers en andere vormen van halfverharding worden vaak zo op de bovengrond geplaatst. Eventueel wordt er een worteldoek onder geplaatst om onkruidgroei tegen te gaan. Wanneer je kiest voor een pad van NobreCál Halfverharding, is er iets meer voorbereiding nodig. Dat zou je zelf kunnen doen, maar je kunt het ook aan professionals overlaten. Zij leggen elke dag paden aan en weten precies waar ze rekening mee moeten houden. Bivendien ben je dan verzekerd van alle voordelen van het product en kun je zo lang mogelijk genieten van je tuinpad, terras of oprit.