Kozijn
Overig

Is een aluminium of kunststof kozijn duurder? 

Het aanschaffen van nieuwe kozijnen kan soms een enorme boost geven aan je woning. Wanneer de kozijnen er namelijk onverzorgd uitzien kan het zijn dat je gehele huis er rommelig of verouderd uitziet. Tijdens een bezoek aan DHK zul je waarschijnlijk hebben gemerkt dat er veel verschillende soorten kozijnen beschikbaar zijn. Nu is natuurlijk de grote vraag: welk kozijn past het beste bij jou, en bij welk materiaal krijg je het meeste voor je geld? De twee meest populaire soorten kozijnen zijn die van kunststof en aluminium. Natuurlijk verschillen de twee best wel wat van elkaar, maar gelukkig zijn wij er om duidelijkheid te scheppen.

De feiten en prijzen van kunststof en aluminium kozijnen kopen

Wanneer je twijfelt tussen aluminium en kunststof op basis van de prijs van de materialen, dan kun je wellicht het beste gaan voor kunststof. Aluminium kozijnen kopen is vaak namelijk tot wel 30 procent duurder dan het aanschaffen van dezelfde kozijnen maar dan van kunststof. De reden hiervoor is dat de grondstofprijs voor kunststof een stuk lager ligt dan voor aluminium. Dit maakt het een makkelijker product om te maken, waardoor de prijs automatisch ook een stukje lager ligt. Naast de prijs is het natuurlijk ook belangrijk om te weten of je voldoende haalt uit de kwaliteit-prijs verhouding. Nu zijn beide materialen erg gebruiksvriendelijk en hoef je hier weinig onderhoud aan te doen. Zo hoef je slechts twee keer per jaar met een sopje langs de kozijnen om ze goed schoon te houden. Dit scheelt heel veel tijd en zul je dus geld kunnen besparen op het laten doen van onderhoud. Dat is dan weer prettig voor je portemonnee!

Hier moet je op letten bij het aanschaf van de kozijnen bij DHK

Toch zul je moeten oppassen met aluminium wanneer je dicht bij de kust woont. Hier is het namelijk een stuk vochtiger en daar kunnen de aluminium kozijnen niet tegen. Wanneer je ze toch wilt aanschaffen, zul je er rekening mee moeten houden dat je een stuk meer onderhoud zult hebben. Kunststof kozijnen zijn daarentegen wel bestand tegen de vochtigheid en blijven onderhoudsarm. Je zult dus moeten overwegen of je het je geld wel echt waard vindt om aluminium kozijnen te nemen. Bovendien is kunststof beter ter isolatie. Je zult dus minder warmte verliezen in de strenge winters wanneer je gaat voor kunststof kozijnen. Zeker met de stijgende gasprijzen van tegenwoordig is dit dus een goede aanschaffing. Hierdoor weet je zeker dat je het allerbeste uit je geld haalt!