Woning ontruimen
Overig

Een woning ontruimen, hoe gaat dat in zijn werk?

Het kan iedereen overkomen, plotseling komt er een dierbare te overlijden. Ineens komen er veel dingen op je af. Een van die dingen is het leegruimen van het huis. Je hoofd staat hier waarschijnlijk helemaal niet naar want je bent in de rouw. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Er zijn specialisten die je hiermee kunnen helpen. In dit artikel bekijken we hoe het leegruimen van een huis in zijn werk gaat.

Gratis stockfoto met accommodatie, appartement, binnen

Wie moet het leegruimen van het huis regelen?

In principe zijn de erfgenamen van een overledenen verantwoordelijk voor het leegruimen van de woning. Het kan ook zijn dat iemand anders belast is met deze taak, maar dan moet dit zijn vastgelegd in een testament. Het ontruimen van het huis kan het beste zo snel mogelijk gebeuren want de kosten lopen gewoon door. Bij een koophuis zit er minder druk achter. In het geval van een huurwoning moet je je houden aan de termijn en de afspraken die zijn vastgelegd in het huurcontract van de woningbouw of verhuurder.

Het huis leegmaken

Een woning leegmaken is een flinke klus. De woning zal volledig moeten worden leeggemaakt. In de eerste plaats betekent dat duidelijk moet zijn wat er met de inboedel gebeurt. Veel spullen roepen dierbare herinneringen op en als er meerdere familieleden betrokken zijn bij de ontruiming moeten er goede afspraken gemaakt worden over wie wat krijgt. Daarnaast moet duidelijk zijn wat er met de overige spullen gebeurd? Worden deze verkocht, weggegooid of misschien opgehaald door de kringloopwinkel?

Man In Blauwe Ronde Hals T Shirt Met Wit Printerpapier

Het huis laten ontruimen

Je kunt hulp inschakelen van een bedrijf gespecialiseerd in het ontruimen van woningen. Een woningontruiming in Amsterdam kan lastiger zijn dan een woningontruiming op het platteland. Bijvoorbeeld omdat er beperkte ruimte is om spullen uit het huis te krijgen. Een ontruimingsbedrijf is gespecialiseerd in het leegruimen van woningen en pakt dit zeer snel en efficiënt aan. Daarbij wordt respectvol en professioneel omgegaan met de spullen van de overledene..Een bedrijf voor woningontruiming kan ook helpen bij extra werkzaamheden zoals het leegruimen van de tuin, schoonmaakwerkzaamheden en herstelwerkzaamheden.