Leuke schoonmaakweetjes
Overig

De leukste weetjes over schoonmaken die jij nog niet wist!

Feitjes en weetjes over een bepaald onderwerp lezen is altijd leuk. Omdat onze website gericht is op schoonmaken en schoonmaakdiensten bespreken wij in dit blogartikel de leukste weetjes over schoonmaken die jij nog niet wist!

De wc bril is best een schone plek

  • Een bureau bevat 400x meer bacteriën dan een wc bril.
  • Een toetsenbord of snijplank in de keuken bevat 200x meer bacteriën dan een wc bril.
  • Een mobiele telefoon bevat 18x meer bacteriën

 Schoonmaakbedrijf Breukelen kan dit heel makkelijk voor je schoonmaken!

Schoonmaakartikelen die opgelost worden in water vormen een grote bron van bacteriën

Het oplossen van schoonmaak artikelen in water is niet goed. Al helemaal niet als deze is grote hoeveelheden gebruikt wordt. Als dit al een tijdje heeft gestaan ontstaan er namelijk snel groeiende bacteriën. Heb je dus een emmer met een drupje water en wat schoonmaakmiddel is dit al vol met bacteriën. Het is dan ook handig als je deze emmer na gebruik ook even schoonmaakt. Een heel gedoe, maar wel fijn en slim om te weten!

Hier nog een paar andere kleine weetjes als afsluiter:

  • Ben je tussen de 18 en de 39 jaar? dan gaat er bij jou in het huis de meeste ruzie over hygiëne en de huishoudelijke taken.
  • Mannen die een hoge opleiding hebben gedaan doen minder aan het huishouden dan mannen die een lagere opleiding hebben gedaan. Dit komt misschien wel omdat lager opgeleide mannen meer van het doen en praktijk houden en de hoger opgeleide mannen meer van het denken en het theoretische zijn.
  • Schoonmaakartikelen kunnen heel slecht zijn. Schoonmaakartikelen kunnen agressieve deeltjes bevatten die kunnen leiden tot ademhalingsproblemen en huidirritatie.