Overig

3 redenen waarom u niet zonder tijdelijke brandbeveiliging kunt

Op uw vaste locaties heeft u de brandbeveiliging waarschijnlijk goed op orde. De brandmeldinstallatie voldoet netjes aan de normen en dankzij professioneel beheer wordt een beginnende brand snel gesignaleerd. Het voorkomt dat er een heftige brand kan ontstaan, waardoor veel materiële schade ontstaat en de veiligheid van uw medewerkers, bezoekers of omwonenden in gevaar komt. Maar, hoe zit dat met de niet-vaste locaties? Bouwplaatsen, leegstaand vastgoed, scheepswerven en herontwikkellocaties vormen een groot risico op brand. En belangrijker nog, ze vormen een risico op brand die wild om zich heen kan slaan omdat het niet meevalt om dit tijdig te signaleren en daar naar te handelen.

3 redenen voor tijdelijke brandbeveiliging

Een gevaarlijke situatie met enorme risico’s, die 3 redenen geeft waarom u niet zonder tijdelijke brandbeveiliging kunt. Wij zetten ze voor u op een rij:

 • Risico’s op niet-vaste locaties
  Grondwerken en bijvoorbeeld de afwerking leiden tot grote risico’s, die veelal niet goed zijn afgedekt met brandbeveiliging.
  • Ingrijpende en verstrekkende gevolgen
   De gevolgen zijn groot, vooral op het moment dat een brand snel om zich heen kan slaan en er niet tijdig wordt gesignaleerd en gereageerd.
  • De oplossing is eenvoudiger dan u denkt
   Een brandmeldinstallatie zoals u die kent is niet altijd mogelijk. Gelukkig zijn er goede alternatieven beschikbaar.

Risico’s op niet-vaste locaties

Niet-vaste locaties zoals bouwplaatsen en leegstaand vastgoed kennen grote risico’s op brand, net als scheepswerven en herontwikkellocaties. Het gaat dan bijvoorbeeld om grondwerken, waarbij er veel brandstof zit in de tanks van machines en in mobiele tankstations. Bovendien lopen er veelal gasleidingen in de grond, waardoor er veel potentieel gevaar schuilgaat in de werkzaamheden.

Daarnaast kan de brandveiligheid in het geding komen tijdens de afwerking. U kunt dan denken aan loodgieterswerkzaamheden en activiteiten door dakdekkers. Zij werken met vuur, waardoor het belangrijk is om goed na te denken over de risico’s en hoe u de brandbeveiliging op orde kunt brengen. Zonder een gedegen plan of aanpak is het risico onnodig groot.

Ingrijpende en verstrekkende gevolgen

Zowel op vaste als niet-vaste locaties kunnen de gevolgen van brand ingrijpend en verstrekkend zijn. Zonder professionele brandmeldinstallatie volgens de normen kan een brand razendsnel om zich heen slaan. Het lukt niet om de brand tijdig te signaleren, waardoor bijvoorbeeld uw medewerkers, bezoekers of omwonenden gevaar lopen. Zij kunnen ernstig letsel oplopen, bovenop de materiële schade waar u mee te maken kunt krijgen. Er zijn zelfs gevallen bekend waarbij de bouw volledig is stilgelegd of helemaal niet meer verder kon gaan.

Zelfs een kleine brand kan enorme gevolgen hebben. Gevolgen die leiden tot veel kosten of zelfs tot slachtoffers. Het is de belangrijkste reden om de brandveiligheid goed op orde te brengen, met de oplossingen die daarvoor beschikbaar zijn. Juist op de bouwplaats en in leegstaand vastgoed of op een herontwikkellocatie zou brandbeveiliging een belangrijke eerste prioriteit moeten zijn.

De oplossing is eenvoudiger dan u denkt

De traditionele brandmeldinstallatie en andere reguliere oplossingen zijn op de bouwplaats en andere niet-vaste locaties doorgaans niet beschikbaar. En al zouden ze dat zijn, dan vraagt het om een grote investering die het project er niet bepaald rendabeler op maakt.

Gelukkig zijn er alternatieven beschikbaar, waarmee het wel mogelijk is om de brandbeveiliging op orde te brengen. Een belangrijke reden dus om er mee aan de slag te gaan, zodat u geen onnodige risico’s hoeft te lopen.

De oplossing: VPS FireAlert

Zo’n oplossing voor tijdelijke brandbeveiliging is VPS FireAlert. Het is een draadloos brand-, evacuatie- en ongevallenalarmsysteem voor personeel en aanwezigen, materialen en gebouwen. Speciaal geschikt voor bouwplaatsen, leegstaand vastgoed, herontwikkellocaties en bijvoorbeeld scheepswerven.

FireAlert

Let op: moet u aan de Europese CFPA-E-richtlijn voor brandveiligheid voldoen? VPS FireAlert is ontworpen om te voldoen aan zowel de CFPA-E- als de CFPA21:2012F-, de CFPA26:2010F- en de 92/57/EEG-richtlijn.

De oplossing is volledig draadloos, om daar op een relatief voordelige en effectieve manier gebruik van te maken. Bovendien beschikt VPS FireAlert over een EN54-certificaat, is de oplossing CE-gemarkeerd en voldoet deze natuurlijk aan alle belangrijke richtlijnen en wetgeving op het gebied van brandbeveiliging en ontruiming.

Hoe werkt het? De voordelen

Benieuwd hoe VPS FireAlert werkt? We zetten de voordelen van dit systeem voor tijdelijke brandbeveiliging voor u op een rij:

 • Op iedere locatie inzetbaar
  Ideaal voor de bouwplaats, leegstaand vastgoed, een herontwikkellocatie, scheepswerf en iedere andere locatie. Overal in te zetten en u kunt het systeem naar wens uitbreiden of afschalen.
  • Volledig draadloos: tot 3 jaar accuduur
   VPS FireAlert werkt 100% draadloos en heeft een accuduur tot 3 jaar. Een zorgeloze oplossing met EN54-certificering op basis van een Flooded Mesh Network met optimaal bereik.
  • Doormelding naar PAC meldkamer, mobiele telefoon en e-mail
   Incidenten worden door het systeem doorgemeld naar een PAC-meldkamer. Bovendien kunt u meldingen ontvangen op uw smartphone, via een app of per e-mail.
  • Flexibele vertragingen en controles
   VPS FireAlert biedt diverse mogelijkheden voor vertragingen en controles. Ondertussen voorkomen stofvrije rookmelders binnen het systeem de meeste vals-alarmen waar u mee te maken zou kunnen krijgen.
  • Aan te sluiten op bestaande brandmeldinstallatie
   Het systeem is aan te sluiten op een bestaande brandmeldinstallatie, net als op andere aanwezige apparatuur waar u al gebruik van maakt.
fire alert 2

VPS FireAlert is een compleet en samenhangend systeem, bestaande uit alle belangrijke benodigde onderdelen. Naast het basisstation gaat het om een handmelder, draadloze rook- en hittemelders, een koppelunit, de app en natuurlijk de interface. Samen zorgen ze voor een volwaardige oplossing voor tijdelijke brandbeveiliging.

Aan de slag met tijdelijke brandbeveiliging

Enthousiast over VPS FireAlert voor tijdelijke brandbeveiliging op de bouwplaats, in leegstaand vastgoed, uw scheepswerf en op andere niet-vaste locaties? Bekijk dan onze website of neem contact op, dan vertellen we u er graag meer over. Er is geen reden meer om er op die locaties niet voor te zorgen dat de brandbeveiliging op orde is.