Pallethaken en kalkzandsteen
Overig

Alles over pallethaken en kalkzandsteen klemmen

Als u in de bouw werkt heeft u vast weleens de termen pallethaak en kalkzandsteen horen vallen. Als dit werk nieuw voor uw is kan het lastig zijn om precies te weten wat deze onderwerpen precies zijn en waarvoor ze nodig zijn. Als dit jaren geleden aan ons gevraagd zou worden, hadden wij ook nog geen idee. Inmiddels kunnen we u er genoeg over vertellen. Daarom vertellen we in deze blog wat pallethaken en kalkzandstenen precies zijn en waar bijvoorbeeld pallethaken te koop zijn.

Wat zijn pallethaken?

Pallethaken zijn vooral geschikt voor het hijsen van verpakte pallets. Eigenlijk kunt u zonder pallethaken niet eens pallets omhoog krijgen. Het maakt hierbij niet uit of het juist grote of kleine pallets zijn, elk formaat is mogelijk met verschillende soorten pallethaken. Hoe het werkt? Simpel, de pallethaak wordt bevestigd aan een kraan en vervolgens kunnen de pallets worden verplaatst. De pallethaak bestaat uit een soort koker met twee vorken en een topschalm. Deze topschalm zorgt ervoor dat de haak gemakkelijk in balans blijft en de twee vorken laten de pallets voorzichtig glijden. Daarbij kunnen borgpare pennen handig zijn om op elk gewenst moment de hoogte te verstellen. Een pallethaak is dus eigenlijk noodzakelijk op de bouwplaats, want tegenwoordig worden veel producten geleverd op een pallet of vlonder.

Een kalkzandsteen klem, wat is dat precies?

Het verplaatsen van een muur of zware wand doet u niet zomaar. Hierbij is een kalkzandsteen klem erg handig. De kalkzandsteen klem wordt gebruikt bij het hijsen van (u zou het niet zeggen) kalkzandstenen en kalksteenblokken met een bouwkraan of mobiele kraan. Er zijn meerdere soorten zoals een blokklem, elementklem, enkele elementklemmen of passtukklemmen. Het is maar net wat u nodig heeft. Het ligt aan de soort klem hoeveel gewicht de klem kan dragen. Zo kan er zelfs een draaglast zijn van 1.900 kg en zelfs dan zorgt de klem ervoor dat de elementen verplaatst kunnen worden. De klem zelf is altijd voorzien van een net. Dit net zorgt voor de nodige beveiliging. Deze netbeveiliging is gemakkelijk in gebruik en omsluit het hele kalkzandsteen pakket.

Waar kunt u terecht voor kalkzandsteen klemmen en pallethaken?

Er zijn meerdere manieren om te komen aan kalkzandsteen klemmen en pallethaken. Zo kunt u ervoor kiezen om deze elementen te huren of juist te kopen. De keuze ligt helemaal bij u en wat het bedrijf nodig heeft. Als u weet dat de haken of klemmen vaker gebruikt gaan worden is het natuurlijk handig om te kopen, maar voor eenmalig gebruik kunt u er voor kiezen om de elementen te huren. Daarbij is het handig om voor een leverancier te kiezen zodra uw  meerdere gereedschappen nodig heeft. Op die manier kunt u duidelijke afspraken maken en gaat de communicatie via een weg. Het is wel van belang dat u voor een bedrijf kiest die gecertificeerd zijn en voldoen aan de benodigde eisen, want anders kunnen er mogelijk vervelende ongelukken gebeuren op de werkplaats. Dit is natuurlijk iets wat u wilt voorkomen voor de medewerkers en uzelf.