verwarming
Overig

9x Appendages voor Stoomgeneratoren

Een appendage wordt ook wel gezien als toevoeging op een bestaande machine of installatie. Deze Appendages zijn er in de vorm van Pneumatische regelafsluiters, warmtewisselaars en elektrische regelafsluiters. Deze worden ontwikkeld en gefabriceerd volgens de meest slimme en innovatieve technieken.

Maar wat is nou eigenlijk de functie van deze appendages?

  1. Terugslagkleppen: Het principe is dat een vloeistof vaak door een pomp wordt voortgestuwd. Wanneer de pomp wordt afgezet, wil de vloeistof terugstromen. Omdat dit gepaard gaat met grote krachten en dit het systeem grote schade kan aanbrengen worden terugslagkleppen geplaatst. Dit voorkomt dat een vloeistof kan terugstromen.
  2. Thermostatische condensaatpotten: Het verzamelen en afvoeren van condensaat en niet condenseerbare gassen uit stoominstallaties kenmerkt de functie van een condensaatpot. Het doel hiervan is dat condensaat en lucht worden gescheiden van stoom, zonder dat hierbij stoom verloren gaat.
  3. Een manometer: Dit kan worden omschreven als een meetinstrument waarmee de druk kan worden gemeten. Doordat de druk nauwkeurig in de gaten gehouden wordt, kunnen hiermee problemen in het productieproces worden voorkomen.
  4. Een spuiafsluiter: Wanneer het drukverschil tussen in- en uitgang boven een ingestelde veilige waarde komt opent deze klep zich automatisch. Het wordt gebruikt om te voorkomen dat de druk binnen de installatie te hoog op loopt waardoor het systeem beschadigd kan raken.
  5. Stoomfilter: Onzuiverheden zoals deeltjes, slijtage van de ventielen en bacteriën worden uit de stoom gefilterd. Dit zorgt ervoor dat deze appendage uitermate geschikt is voor de voedingsmiddelenindustrie, er wordt namelijk gezorgd voor veilige stoom.
  6. Monsterkoeler: voor veilige afname van watermonsters is het appendage ‘Monsterkoeler’ speciaal ontworpen. Koeling vindt plaats door middel van koud water, hiermee wordt flashstoom voorkomen.
  7. De vlottercondenspot: De vlottercondenspot zorgt voor een balans van het condensaat. Wanneer er veel condensaat wordt aangeboden stijgt de vlotter en gaat de klep verder open. Bij een verminderend aanbod, daalt het niveau in de pot en opent de klep minder.
  8. Reduceertoestellen: Reduceertoestellen hebben als doel een wisselende druk van een bepaald medium terug te brengen tot een lagere, constante druk.
  9. Stoom water mixer: de functie van deze appendage is het voorzien van warmwater op een eenvoudige wijze. Door het openen van een tapkraan of spuitlans komt heet water eenvoudig beschikbaar. Dit is uitermate geschikt voor schoonmaak doeleinden.