Hottub
Overig

3 uitjes om optimaal te ontspannen

Heb je een stressvolle periode achter de rug en wil je dit weekend even echt lekker ontspannen? Of gun je iemand anders wat ontspanning en wil je diegene een uitje cadeau geven? Lees dan snel verder. In deze blog vertel ik je namelijk de drie leukste uitjes in eigen land waardoor jij volledig opgeladen en ontspannen weer terugkomt van je dagje weg. 

Een (bijzondere) overnachting 

Als een vakantie of weekendje weg er even niet in zit, maar je wel een nachtje weg kunt, doe dat dan ook zeker. Eén nacht in een andere omgeving dan je eigen huis kan namelijk al een heleboel doen. Vraag iemand mee of ga lekker alleen, dan kun je helemaal doen wat je zelf wilt. Qua overnachtingen is er genoeg keuze in ons eigen land. Denk bijvoorbeeld eens aan een prachtig wellness hotel waar je alles hebt wat je maar wenst, maar ook aan een hutje in het bos waar je kunt genieten van de omgeving. Of kies eens voor een bijzondere overnachting in een oud vliegtuig of boomhut. Voor deze tip geldt: het hoeft helemaal niet ver weg te zijn, als je maar even van huis bent. 

Een dagje naar de wellness

Je moet er van houden, anders werkt het nog niet ontspannend, maar de wellness is natuurlijk dé ultieme ontspanning. In Nederland zijn er voldoende wellnesscentra, dus er zit er vast en zeker ook één bij jou in de buurt. Of je nu voor de sauna, het stoombad, de hottub of het zwembad gaat, voor iedere wellness liefhebber is er wel wat. En voor nog meer ontspanning kun je jezelf ook verwennen met een extra behandeling. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijke massage of een gezichtsbehandeling. Wedden dat je aan het eind van de dag helemaal zen bent?  

Wandelen in het bos of een tuin

Ben jij een echte natuurliefhebber? Dan is een dagje in de natuur misschien wel de ultieme ontspanning voor jou. Ontspanning kan soms dichterbij zijn dan je denkt. Zo kan het lokale bos soms al een uitje zijn, maar je kunt natuurlijk ook naar een bos verder van je huis gaan. Zet je telefoon even uit en neem even echt de tijd om de natuur in je op te nemen. Dan kun je er daarna weer even tegenaan. Ook een botanische tuin kan heel rustgevend en mooi zijn. Kies er dan wel voor om op een rustig tijdstip te gaan, anders kan het er erg druk zijn.