Klussen

Wat kost een schilder?

 

schilders

Uurloon of per m2

schilderWie een schilder gaat inhuren is natuurlijk allereerst nieuwsgierig naar het kostenplaatje. Niemand geeft immers graag teveel uit aan werkzaamheden die aan jouw huis moeten worden uitgevoerd. Wanneer je een schilder vraagt naar zijn tarieven heb je twee mogelijkheden; de schilder geeft zijn prijs op per uur of per vierkante meter. Welke tarieven worden berekend aan jou is eigenlijk helemaal afhankelijk van de schilder zelf. Kies je voor een uurloon, dan weet jij niet hoeveel vierkante meter de schilder in dat ene uur af krijgt. Is er de mogelijkheid van een tarief per vierkante meter, dan weet je gelijk hoeveel de schilder zal gaan berekenen. Je kan namelijk zelf het aantal vierkante meters van het schilderwerk inmeten.

Gaat het om een schilderklus zoals een aantal kozijnen schilderen of het schilderen van een trap, dan ontkom je niet aan een tarief wat per uur wordt berekend. Ook schilderwerk van een muur waaraan speciale techniek moet worden toegevoegd zoals bijvoorbeeld het werken met structuurverf wordt vaak per uur berekend. De schilder zal in dat geval meer werk hebben aan een vierkante meter waardoor hij niet met zijn standaard tarieven kan werken. Wanneer je de prijzen van een schilder gaat vergelijken; kijk dan eerst goed naar de manier waarop de schilder zijn tarief berekend. Je wil immers geen appels met peren vergelijken.

Verschil tussen binnen- of buitenschilderwerk

Gaat de schilder bij jou aan het werk, dan zal hij altijd in eerste instantie vragen waar de werkzaamheden plaats moeten vinden. Het helpt hem bij het bepalen van zijn tarief. Waar het verschil in zit voor de schilder komt door verschillende factoren:

• Techniek. Schilderwerk buitenshuis moet met speciale weerbestendige verf gebeuren. Daarnaast worden er andere technieken toegepast om de verf aan te brengen dan bij schilderwerk buitenshuis. Het materiaal is kostbaarder en de kosten van het schilderwerk zijn dus hoger bij buitenschilderwerk.
• Beperkte tijd. Buitenschilderwerk zal de schilder niet het hele jaar door kunnen uitvoeren. Hij is beperkt in zijn tijd en dat merk je aan het tarief. Jij neemt schaarse tijd in, en je betaalt dan ook meer voor die werkzaamheden.
• Bereikbaarheid. Schilderwerk binnenshuis is redelijk eenvoudig te bereiken voor de schilder. Gaat hij echter buiten aan de slag dan komt er al snel een bouwsteiger aan te pas om de werkzaamheden te kunnen bereiken. Voor het inzetten van die hulpmiddelen betaal jij behoorlijk mee.

Winterschilder goedkoper

Wie een schilder wil inhuren voor werkzaamheden binnenshuis doet er goed aan om nog even te wachten. Huur je een schilder in de zomermaanden in voor werkzaamheden binnenshuis dan betaal je per uur het volle pond. De schilder kan dan genoeg werk krijgen, dus hij kan aan jou berekenen wat hij maar wil. Een heel ander verhaal wordt het in de winter. In de winter zit een schilder doorgaans met veel minder werk wat hij uit kan voeren. Hij zal dan ook in de winter iedere klus willen aangrijpen om aan het werk te blijven. Daarvoor doet de schilder behoorlijk wat concessies; ook op het gebied van de prijs. De schilder werkt in de wintermaanden als winterschilder. Dat houdt in dat hij over de prijs van zijn werkzaamheden een veel lager tarief berekent aan jou. Het tarief van de winterschilder ligt over het algemeen 25 tot wel 40 procent lager dan gewoonlijk. Je kan dus beter in de winter jouw binnenwerkzaamheden laten uitvoeren door de winterschilder.

Schilderwerkzaamheden buitenshuis kunnen eveneens worden uitgevoerd door de winterschilder. De winters zoals we die nu kennen hebben over het algemeen een erg zacht karakter. Bij temperaturen tot 10 graden Celsius zal de schilder ook nog als winterschilder buitenwerkzaamheden kunnen uitvoeren. Zit je dus in een periode met zacht weer; schakel dan gerust de schilder in tijdens de winterperiode. De winst is mooi voor jou.

Op zoek naar een vakkundige schilder? Vergelijk diverse schilders uit de buurt via D’Haens Schilderwerken.