Steiger kopen
Klussen

Waar je let op bij het kopen van een steiger

Houd je ervan om regelmatig zelf te klussen rondom je huis? Dit kan je behoorlijk wat geld besparen wanneer je van plan bent om wat te verbouwen. Hiervoor is het echter wel erg belangrijk dat je beschikt over de juiste materialen. Zo is het belangrijk over de juiste steiger te beschikken voor jouw project. Rolsteiger-kopen.be bespreekt de verschillende opties.

Kamersteiger voor de binnenwerkzaamheden

Gaat het om een bouwproject wat voornamelijk binnen uitgevoerd moet worden, dan is het verstandig om te kiezen voor een kamersteiger. Deze type steiger is namelijk gemakkelijker voor binnengebruik, doordat deze veel kleiner is dan een rolsteiger of zelfs een vaste steiger. De kamersteiger is als het ware een kleine versie van een rolsteiger, gezien ook deze beschikt over wielen, waarmee deze gemakkelijk te verplaatsen is.

Rolsteiger: voor al de buitenwerkzaamheden

Is het bouwproject wat je voor ogen hebt, een project waar voornamelijk buiten op hoogte gewerkt dient te worden, dan is het juist beter om een groter steiger te nemen. Dan kom je al snel uit bij een rolsteiger. Hiermee kan namelijk op grotere hoogtes worden gewerkt en is tevens zeer mobiel door de bijbehorende wielen onderaan de steiger. Uiteraard is het wel altijd fijn om dan met meerdere mensen te werken. Anders moet telkens van de rolsteiger af worden geklommen alvorens deze verplaatst kan worden. Is je bouwproject af? Dan kan ook in een later stadium een rolsteiger nog prima van pas komen. Denk hierbij eens aan het legen van de goten of het wassen van de bovenste ramen van je woning.

Vast steiger: voor de grotere projecten

Is het van tevoren al duidelijk dat je voor een langere periode, denk hierbij aan een paar weken, een steiger nodig hebt om op hoogte te werken? Dan is het verstandig om een vaste steiger te nemen. Deze zal je vaak moeten huren en mag je ook niet zelf opbouwen. Hiervoor zijn gespecialiseerde vakmensen voor nodig om de veiligheid te kunnen waarborgen. Een dergelijke steiger wordt vaak rondom heel de woning geplaatst. Dan hoef je dus niet eerst naar beneden om aan andere kant van je woning weer op deze hoogte te werken. Je kunt dan gewoon via de steiger naar de kant van de woning lopen. Vooral bij een langere periode kan dit enorm veel tijd besparen.