afvalcontainers
Klussen

Tips voor het huren van een afvalcontainer bij een verbouwing

Ga je verbouwen? Dan is het onnodig om veel tijd en energie te verspillen aan bezoekjes aan de stort. Een container huren via Milieuservicenederland.nl is een veel betere optie. Zo kan je gewoon een afvalcontainer voor de deur krijgen en kan je meer tijd aan je verbouwing besteden. In dit artikel vind je enkele tips om het huren gemakkelijker te maken.

Het juiste formaat kiezen

Het is belangrijk dat de container groot genoeg is om al het afval in kwijt te kunnen. Wanneer je een te klein model kiest, kan er altijd een tweede komen. Dit kost je echter meer dan nodig.  Schat vooraf goed in hoeveel je nodig hebt. Eventueel kan de specialist je adviseren over het juiste formaat container.

Aandacht voor de vergunning

Het is soms nodig om een vergunning aan te vragen voor de container. Wanneer je deze op eigen terrein plaatst, is dat vaak niet het geval. Moet je echter de openbare ruimte gebruiken? Dan is er in veel gemeenten wel toestemming voor nodig. Door vooraf de vergunning aan te vragen voorkom je boetes en naheffingen. Overigens is dit in 95% van de gevallen niet eens nodig. Zoek dit wel eerst even goed uit voor je begint.

Welk afval mag erin

Voor de afvalverwerking is het belangrijk dat de afvalstromen zo schoon als mogelijk zijn. Daarom moet je het goed scheiden. De juiste afvalcontainer is daarbij van belang. Bekijk welke soorten afval er vrijkomen bij jouw verbouwing en kies de container die daarbij past. Dit maakt het verwerken gemakkelijker en de verwerkingskosten ook een stuk lager. Een container voor puin is iets heel anders dan een container voor tuinafval, om maar een voorbeeld te noemen. Neem dit daarom op voorhand goed door. Zo kan je precies de juiste container(s) huren om mee aan de slag te gaan en naheffingen te voorkomen. Dit werkt wel zo gemakkelijk.

Dek de container af

Het is mogelijk om een gesloten of een open container te nemen. De container die open is, is door iedereen te gebruiken. Daardoor kunnen er dus ook afvalstromen in komen die je er eigenlijk niet in wilt hebben. Een gesloten container is dan dus de betere optie. Of in ieder geval de keuze om de container zelf goed af te dekken, bijvoorbeeld met een afdekzeil. Bedenk je dat je zelf verantwoordelijk bent voor de inhoud ervan.