Elektrische haard
Klussen

Sfeer in huis met een elektrische haard

Je kan op een hele hoop verschillende manieren sfeer creëren in huis. Denk aan verschillende meubels, maar ook accessoires die er voor zorgen dat het huis een sfeervolle uitstraling krijgt. Wanneer je zoekt naar een gezellige, warme sfeer, is een elektrische haard misschien voor jou een idee. In deze tekst gaan we kijken wat een elektrische haard precies is en waarom deze kan zorgen voor een gezellige en warme sfeer.

Elektrische haard

Wat is een elektrische haard precies? Eigenlijk zegt het woord het al. Het is een soort open haard die werkt op elektriciteit. Je brengt dus eigenlijk de warmte en de sfeer van een open haard in huis, maar dan door gebruik van elektriciteit in plaats van vuur. Dit brengt een hoop voordelen met zich mee. Elektrische haarden zijn er dan ook in allerlei uitvoeringen te vinden. De meeste haarden hebben op de voorkant een soort scherm of vak waarin door licht vuur nagemaakt wordt. Hierdoor lijkt het net of je een echt vuurtje in huis hebt zoals bij een normale open haard het geval is. Elektrische haarden zijn er in een hele hoop verschillende afmetingen te krijgen, maar ook met verschillende uitvoeringen. Natuurlijk ook met verschillende prijskaartjes wat er dan weer voor zorgt dat je hele exclusieve haarden hebt, maar voor een goede elektrische haard hoef je niet heel veel geld neer te leggen.

Voordelen van een elektrische haard

Wanneer we kijken naar de voordelen die een elektrische haard heeft, zijn dit er veel. Allereerst natuurlijk het stukje gezelligheid en warmte. Een lekker vuurtje wakkert bij ons als mens al wat positiefs aan. Ook is het, in tegenstelling tot een echte open haard, veel goedkoper. Er hoeft geen rookkanaal gebouwd te worden waardoor de rook afgevoerd moet worden. Ook hoef je geen hout te kopen om te verbranden en is er geen risico tot brandgevaar. Op deze manier heb je dus wel de warmte en gezelligheid van een open haard, maar dan voor minder geld en met een stuk minder risico. Hierdoor is de elektrische haard ook een stuk duurzamer dan een echte open haard.

Tot slot

Wanneer je dus op zoek bent naar een mogelijkheid om de gezelligheid en warmte in huis te halen, kun je het beste kiezen voor een elektrische haard. Dat is een elektrische versie van de open haard. Hierdoor heb je geen rookafvoerkanalen nodig, maar kun je alsnog lekker genieten van de warmte. Doordat de haard op elektriciteit werkt, is de elektrische haard ook nog eens een stuk duurzamer en beter voor het milieu dan een echte open haard.

Bron: Woon-landelijk.nl