Beton look
Klussen

Mogelijkheden voor een vloer met een betonlook

De vloer met een betonlook is immens populair. Je vindt deze vloer veel in woningen met een modern of industrieel interieur. Omdat de vloer geen naden heeft en uit één stuk bestaat heeft deze vloer een strakke uitstraling. Er zijn verschillende mogelijkheden om een vloer met een betonlook in je huis te leggen. Er zijn goedkopere en duurdere mogelijkheden, ieder met hun eigen voor- en nadelen. Hier lees je welke mogelijkheden er zijn zodat je makkelijker je keuze kunt maken.

Beton laten storten

Een van de goedkoopste manieren is het laten storten van beton. De bovenste laag wordt afgewerkt met vloercoating. Dit materiaal kan ook over een al bestaande vloer worden gelegd. Vloercoating is een slijtvast materiaal van epoxy of polyurethaan en kan als toplaag voor iedere vloer worden gebruikt. Het aanbrengen van het materiaal gaat snel en er kunnen vele kleuren en texturen worden gekozen.  

Gietvloer

Een gietvloer is een compleet vloersysteem dat bestaat uit meerdere lagen. De vloer wordt laag voor laag gegoten. Hierdoor is een gietvloer erg duurzaam en vloeistofdicht. Van een gietvloer kun je jarenlang plezier hebben. Een gietvloer wordt een ondervloer uitgegoten. Je kunt een gietvloer in vrijwel iedere kleur krijgen. Hierdoor kun je eenvoudig een betonlook vloer creëren. Ook combinaties van kleuren zijn mogelijk. Het aanbrengen van een gietvloer is een proces dat zorgvuldig moet worden uitgevoerd en neemt veel tijd in beslag. De kosten liggen daarom wat hoger dan het laten aanbrengen van vloercoating. 

Woonbeton

Een andere manier om een vloer met een betonlook te creëren is het laten aanbrengen van woonbeton. Woonbeton is een mix van cement, kleurpigmenten, verschillende mineralen en water. Ook woonbeton is duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Daarnaast heeft woonbeton een dikte van 3 tot 8mm waardoor het prima te combineren is met vloerverwarming. Het grootste nadeel zijn de kosten. Woonbeton is een van de duurste opties om een vloer met een betonlook te creëren.