klusser
Klussen

Wat kunnen de gevolgen zijn als u onveilig klust?

klussers

Een onveilige manier van klussen kan grote gevolgen voor uzelf, voor andere mensen op de werkplaats en voor uw materialen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een klus op het dak van uw woning! Als u op een onveilige manier te werk zou gaan zou dit kunnen betekenen dat u iets overkomt, of dat u schade aan het dak van uw woning aanricht. U moet er toch niet aan denken dat u iets overkomt tijdens de werkzaamheden op uw dak? Om de kans op ongelukken zo klein mogelijk te maken is het raadzaam om regelmatig een training te volgen voor professionele- en hobbyklussers.

Verschillende soorten cursussen

Er worden tegenwoordig verschillende soorten cursussen aangeboden die een veilige manier van klussen bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan een training die specifiek bedoeld is voor het gebruik van explosieve stoffen, trainingen om meer te leren over het werken met gevaarlijke elektrische apparatuur, enzovoorts. Door de diversiteit aan trainingen kunt u een training volgen die het beste aansluit bij de uit te voeren werkzaamheden in of rondom uw woning. Veel cursussen zijn een paar avonden, waarbij in een hoog tempo langs verschillende stoffen of elektrische apparaten gelopen wordt.

Direct een training volgen om veilig te klussen

Het volgen van een NEN 1010 training, een van de meest gevolgde trainingen onder professionele- en hobbyklussers, kan door u aan te melden via de website van een aanbieder van deze cursussen. Houd er rekening mee dat er in sommige gevallen een wachttijd geldt voor de deelname aan een dergelijke training, door de populariteit van deze cursussen.

In de tussentijd kunt u alvast instructievideo’s op internet bekijken, waarin eveneens heel duidelijk wordt uitgelegd hoe bepaalde klussen kunnen worden uitgevoerd. Hierbij wordt echter nauwelijks rekening gehouden met de mogelijke fouten die gemaakt kunnen worden tijdens het klussen.