Klussen
Klussen

Klusprojecten voor de koude maanden

De zomer is nu toch echt afgelopen en de koudere maanden zijn inmiddels weer aangebroken. Door de kou ben je steeds vaker binnen, want daar is het lekker warm. Dat betekent echter niet dat je die tijd binnen nutteloos op de bank hoeft te zitten. Hier zijn een aantal leuke klusprojecten om je huis op te fleuren die je komende periode kan doen zonder je huis uit te moeten (behalve voor het halen van de benodigdheden, daarvoor moet je helaas toch echt een tripje naar de bouwmarkt nemen).

Pak je muren aan!

Als je echt uitgekeken bent op een bepaalde ruimte, kan het een idee zijn om de muren een nieuw kleurtje te geven. De kleur van een ruimte kan namelijk heel erg bepalend zijn voor de sfeer. Bij een donkere ruimte kun je er bijvoorbeeld aan denken om de muren wit of een pastelkleurtje te schilderen. Dit geeft de ruimte een wat frissere uitstraling. Wil je de ruimte juist wat sfeervoller maken? Denk dan eens aan een wat donkere kleur zoals bordeaux of mosgroen.

Bij het opfrissen van de muren kan je natuurlijk ook denken aan een behang met een leuk printje. En als je behang op alle muren te druk vindt, kan je er ook voor kiezen om maar één accentmuur te behangen en de andere muren te schilderen in een complementaire kleur.

Leuke vloer

Ook een nieuwe vloer kan het uiterlijk van een ruimte helemaal anders maken. Hierbij kan je denken een de kleur van de vloer: een donkere vloer is niet ideaal als de ruimte van zichzelf als al heel donker is. Een recente trend in vloerenland is die van de visgraatvloer. Hierbij worden de latjes van de vloer in een soort chevron-patroon neergelegd. Dit geeft de vloer een moderne en speelse uitstraling. Deze stijl vloer is echter wel voor de water ervarenere klusser, want het is niet bepaald een makkelijk project. 

Ten slotte kan je bij een nieuwe vloer ook denken aan leuke tegels. Je hebt tegenwoordig zelfs tegels met een houtlook. Deze zijn in tegenstelling tot laminaat of vinyl een stuk duurzamer en minder werk om schoon te maken. Je hebt er dus jaren plezier van!

Wil je een van deze projecten ondernemen, maar heb je zelf twee linkerhanden? Schakel dan de hulp in van Klussenbedrijf-Arnhem VOF. Door hun 25 jaar ervaring zijn zij de betrouwbare keuze voor allerlei soorten klussen.