Visgraat houten vloer
Klussen

Keuze voor visgraat houten vloer

Heb je binnenkort een verhuizing in de planning? Of ben je de oude vloer beu en toe aan een nieuwe? Waarschijnlijk komt een visgraat houten vloer dan niet als eerste in je op, maar dit is een type vloer die je kunt plaatsen in elke ruimte. Het klinkt misschien op het eerste gezicht niet bepaald charmant, een visgraat houten vloer, maar de meeste die het eenmaal hebben gezien zijn vaak gelijk verkocht!

Wat is het precies?

De term ‘visgraat’ heeft puur te maken met de wijze waarop de vloer wordt gelegd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je vloer gemaakt is van visgraat! Het zijn vrij korte planken die haaks en schuin op elkaar worden gelegd. Je krijgt hierdoor een patroon wat doet denken aan een visgraat. Je hebt ook nog een variant waarbij de planken schuin afgezaagd zijn. Deze wordt ‘de Hongaarse punt’ genoemd! Door deze manier van leggen krijg je mooie, rechten lijnen in je vloer.

Waarom zou je kiezen voor dit type vloer?

In het verleden kon je dit type vloer enkel vinden in kastelen en villa’s. Gelukkig zijn ze nu beschikbaar voor iedereen! Ze geven namelijk extra karakter in elke ruimte dankzij de unieke uitstraling. Ze zien er echt luxe uit en passen in allerlei soorten stijlen. Als je wilt opvallen, is een visgraat houten vloer een goede keuze.

Wat zijn de mogelijkheden?

Als je parket of laminaat neemt, kun je de vloer eigenlijk volledig aan jouw wensen aanpassen. Of je nou smalle plankjes wilt, dikkere planken of juist iets wat er tussenin ligt, het is allemaal mogelijk. Dan heb je ook nog verschillende types hout en/of afwerking waar je uit kunt kiezen. Als je bijvoorbeeld verouderd hout neemt met een matte afwerking, creëer je een wat stoerdere look terwijl je een luxe/chique look kunt creëren met geschaafd hout welke een glanzende afwerking heeft. Je kunt lekker creatief zijn en het verschil maken in de uitstraling van jouw vloer!

Zelf doen, of laten doen?

Het leggen van een visgraat houten vloer mag best gezien worden als een mooie uitdaging (zelfs voor de specialisten). Het is echt van groot belang dat je zeer precies te werk gaat en dat je weet waar je mee bezit bent. Als je van plan bent om het zelf te gaan leggen, is het nog steeds verstandig om advies te vragen aan specialisten zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Uiteraard kan dat altijd gebeuren maar hoe meer je weet, des te hoger de slagingskans!