Keramisch parket
Klussen

Keramisch parket: een houten vloer zonder de nadelen

Veel mensen dromen al lang van een smaakvolle houten vloer in hun woonkamer of slaapkamer. Maar dat is niet goedkoop. Bovendien is parket niet meteen de meest onderhoudsvriendelijke vloerbekleding. De houten planken zijn gevoelig voor vlekken en vragen dus enige voorzichtigheid.

Maar tegenwoordig bestaat er een oplossing: keramisch parket. In dit artikel lees je alles over deze speciale tegels.

Tegels met houtlook

Keramisch parket is in principe een doorsnee keramische tegel met houtlook. Deze vloer lijkt dus op hout, maar bestaat uit steen.

Dat heeft verschillende voordelen. Een keramische parketvloer is krasbestendig. Voor beschadigingen hoef je geen schrik te hebben. Hout is veel zachter en zal dus makkelijker krassen onder invloed van zand of ander vuil.

Verder is keramisch parket vlekbestendig. Heb je gemorst met wat frisdrank of rode wijn? Dan maak je dit eenvoudig schoon met behulp van een vochtige doek. Omdat deze tegels minder poreus zijn dan hout, is er minder kans op vlekvorming.

Ook voor vochtige ruimtes

Parket is doorgaans niet bruikbaar in vochtige ruimtes (hoewel sommige varianten wel geschikt zijn, zoals bamboe hout). Tegels met een houtlook mag je overal gebruiken, zelfs in de badkamer. Ze zullen geen water opnemen en uitzetten of krimpen. Het schoonmaken gaat ook in een-twee-drie.

Ontwerpen voor elke kamer

Vroeger was de keuze aan keramisch parket eerder beperkt. Dat is verleden tijd. Vandaag de dag kies je uit tientallen formaten, kleuren en texturen. Wil je houtlook tegels met een landelijke uitstraling? Of zie je graag een keramisch mozaïekparket? Modern of klassiek, licht of donker, groot of klein: je zal altijd een passende tegel vinden.

Een terras met keramisch parket

Tegenwoordig bestaan er zelfs terrastegels met een houtlook. Zo geniet je buiten van dezelfde voordelen als klassieke terrastegels, maar dan met de uitstraling van hout. Deze vloerbedekking is super trendy!