Bakstenen gevel
Klussen

Hoe draagt gevelonderhoud bij aan de waarde van je woning?

Je staat er vast niet elke dag bij stil, maar ook de gevel van je woning heeft onderhoud nodig. Een goed onderhouden gevel is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van je woning, maar kan ook bijdragen aan de waarde ervan.Een goed onderhouden gevel draagt bij aan de uitstraling van een woning op verschillende manieren.  In dit artikel bespreken we hoe gevelonderhoud bijdraagt aan de waarde van je woning en geven we tips voor het onderhouden van je gevel.

Investeer in de uitstraling van je woning 

Ten eerste is een goed onderhouden gevel van esthetische waarde. Vuil en groene aanslag op de gevel kunnen ervoor zorgen dat een woning er verwaarloosd uitziet, terwijl een schone gevel juist zorgt voor een positieve eerste indruk. Een schone, verzorgde gevel oogt aantrekkelijker en geeft een positieve indruk aan potentiële kopers. Een gevel die er verwaarloosd uitziet kan juist afbreuk doen aan de waarde van je woning. Bij een goed onderhouden gevel komen deze details juist beter tot hun recht. Daarnaast draag je met gevelbescherming ook bij aan een langere levensduur ervan. 

Problemen die kunnen ontstaan 

Achterstallig gevelonderhoud kan leiden tot grotere problemen zoals vochtproblemen en scheuren in de gevel. Deze problemen kunnen op de lange termijn leiden tot aanzienlijke kosten voor reparatie en kunnen ook de waarde van je woning negatief beïnvloeden. Bovendien kunnen ze een bedreiging vormen voor de waterdichtheid. Goed gevelonderhoud omvat onder andere het schoonhouden van de gevel, het herstellen van beschadigingen, het vervangen van beschadigde stenen en het voorkomen van vochtproblemen. Regelmatig onderhoud kan dus bijdragen aan het behoud van de waarde van je woning. Ook eventuele potentiële kopers kunnen hierdoor sneller geïnteresseerd raken. 

Tips voor gevelonderhoud 

Het onderhouden van de gevel is dus belangrijk om te investeren in de uitstraling van je woning. Probeer je gevel dus regelmatig te laten reinigen om een frisse look te creëren. Daarnaast kun je de gevel ook regelmatig overschilderen. Gebruik hiervoor dan wel eerst een goede grondering en goed gevelverf. Gevelverf heeft naast dat het de gevel weer een frisse look geeft ook als voordeel dat het extra bescherming biedt tegen weersinvloeden. Tot slot kan het ook geen kwaad om de gevel te impregneren. Let op, kleine scheuren kun je zelf repareren met een speciaal vulmiddel, maar grotere scheuren en beschadigingen kun je het beste laten repareren door een professional.Dit soort investeringen in gevelbescherming en onderhoud kunnen de waarde van je woning verhogen.