Voordelen gietvloer
Doe het zelf

Het gemak van een gietvloer, zowel het leggen als het gebruik

Vloeren in een huis zijn medebepalend voor de inrichting. Tegenwoordig wordt er steeds vaker in huis voor een gietvloer gekozen. Omdat een gietvloer in praktisch alle kleuren verkrijgbaar zijn, kun je hem gemakkelijk combineren met de inrichting van je woning. Ondanks dat ze vooral worden toegepast bij woningen met een moderne uitstraling, kunnen ze in principe overal worden gebruikt. Doordat een gietvloer naadloos door alle ruimtes gelegd kan worden, kun je een open effect creëren. Een gietvloer kan in de woonkamer worden toegepast, maar ook in de slaapkamer, keuken en badkamer.

De voordelen van een gietvloer vergeleken met een andere vloer

Wanneer je een vloer met tegels of houten lamellen wilt hebben, moet je die door een vakman laten leggen. Het leggen van een gietvloer kan iedereen die een beetje handig is. Zodra je weet welke kleur je wilt hebben, kun je het materiaal aanschaffen. Wanneer je de vloer wilt leggen, moet je ervoor zorgen dat de ondergrond stofvrij is. Je giet daarna het materiaal van de gietvloer in banen over de vloer. Wanneer je dat gedaan hebt, ga je het met een giet kam gelijkmatig verdelen. Vervolgens moet je het nog met een prik rol na rollen en laten drogen. Wanneer het droog is, heb je een prachtige vloer en kun je trots zijn dat je zelf zo’n mooie vloer gelegd hebt. In huis wordt vooral polyurethaan toegepast. Het materiaal voelt niet koud aan, is veerkrachtig en kan over een bestaande vloer met vloerverwarming gelegd worden.

Kinderkamer

Een gietvloer is bijzonder geschikt voor een kinderkamer. De vloer is veerkrachtig, gemakkelijk schoon te maken en voelt niet koud aan. Wanneer er een vloerverwarming aanwezig is, zal een kind graag op de vloer van zijn kamer spelen. Ze hoeven ook niet zo snel te schrikken wanneer ze wat laten vallen, omdat hij enigszins veerkrachtig is. De vloer is gemakkelijk schoon te maken en is waterdicht. Er zullen ook niet snel beschadigingen op de vloer ontstaan, omdat het materiaal hoog belastbaar en slijtvast is. Een gietvloer is geluiddempend, zodat je niet veel zult horen wanneer kinderen op de vloer aan het spelen zijn.

Doordat hij naadloos gelegd wordt, is een gietvloer ook geschikt voor de badkamer en keuken. De vloer kan gemakkelijk gereinigd worden en is waterdicht, wat zeker belangrijk is voor een badkamer.

Meer informatie over een gietvloer, vind je hier.