Keukenvloer
Klussen

Een gietvloer in verschillende varianten

Steeds meer mensen kiezen voor een gietvloer. In je huis of op kantoor, in de woonkamer of in de hal, een gietvloer past vandaag de dag overal thuis. Niet iedere gietvloer is echter hetzelfde, er zijn verschillende soorten gietvloeren die je kunt kiezen om te laten leggen. Wij gaan dieper in op een aantal populaire soorten van de gietvloer. Voordat jij gaat verbouwen is het dus handig om een goede keuze te maken.

PU gietvloer

Één van de meest gekozen soorten gietvloer is de PU gietvloer. Dit is een vloer die wordt gemaakt op basis van de kunsthars polyurethaan. Dit is een flexibele hars en dat zorgt ervoor dat deze soort vloer erg comfortabel aanvoelt. Met name in een woning is dit een zeer geschikte variant. Makkelijk schoon te maken en bovendien gemaakt van duurzaam materiaal. Naast de betonlook is de vloer ook in diverse kleuren te verkrijgen.

Cement gietvloer

Een vloer die naast woningen ook erg populair is in werkruimtes is de cementgebonden gietvloer. Als deze vloer gelegd wordt, wordt er gebruik gemaakt van cement en bindmiddelen, en dat geeft de vloer een hele natuurlijke look. Groot voordeel van deze vloer is dat het helemaal vloeistofdicht is, zelfs als de vloer niet is bewerkt met een speciale coating.

Epoxy gietvloer

De epoxy gietvloer is één van de meest stevige gietvloeren die er te krijgen zijn. Deze vloer kan hele zware en zelfs chemische belasting aan. Deze vloersoort is dan ook erg populair in industriële ruimtes en kan wel tegen een stootje. Omdat deze vloer minder elastisch is zie je deze vloersoort minder terug in woningen. De epoxyvloer is gemaakt van duurzaam materiaal en is te kiezen in verschillende kleuren worden opgeleverd.

Kies je voor een gietvloer binnenkort? Overleg dan met je vloerenspecialist welke vloersoort het beste bij jouw wensen past. Er zit namelijk veel verschil in de diverse vloersoorten en je wil natuurlijk voorkomen dat je na een paar weken spijt krijgt van je keuze.