Eiken vloer
Klussen

Authentieke uitstraling met een eiken vloer

Bent u toe aan een nieuwe vloer?

Wellicht hebt u net de sleutels van een nieuwe woning gekregen of misschien is uw huidige vloerbedekking binnenkort aan vervanging toe en bent u zich aan het oriënteren op het gebied van vloerafwerking. Wilt u een duurzame, tijdloze vloer? Bedenk dan eens wat een authentieke uitstraling u met een eiken vloer kunt bereiken.

Oneindige mogelijkheden

Een van de grote voordelen van een eiken vloer is dat u deze geheel naar eigen smaak kunt aanpassen. Als u kiest voor een natuurlijke eiken vloer, kiest u voor een duurzaam materiaal. Het hout geeft de ruimte een robuuste, warme uitstraling en de “look” die u wilt creëren, bepaalt u vervolgens helemaal zelf. U kunt kiezen uit massief hout of lamelparket, uit bredere en smallere planken, uit verschillende legverbanden ook nog uit verschillende afwerkingen. Door deze vele verschillende afwerkingen, past een eiken vloer eigenlijk in elk interieur en in elke setting. Zo kan de vloer een warme authentieke uitstraling geven aan uw interieur, maar ook aan een kantoor of zelfs aan een gezellig café. De mogelijkheden zijn onbeperkt.

Verschillende behandelingen

U kunt uw nieuwe vloer op diverse manieren (laten) afwerken. Zo kunt u kiezen voor een lakafwerking van de vloer, maar ook voor een olie of hardwax olie. Een matte of glanzende slijtvaste lakafwerking zorgt ervoor dat uw vloer goed beschermd is tegen vuil en vocht en vereist verder geen speciaal jaarlijks onderhoud. De vloer afwerken met parketolie, geeft het hout een natuurlijke, authentieke uitstraling. Deze olie is in vele kleuren verkrijgbaar en gemakkelijk te verwerken. Een hardwax olie is een combinatie van olie en was. Door deze combinatie is de vloer nog beter beschermd tegen krassen, vuil en water. Ook deze hardwax olie is in vele kleurvarianten verkrijgbaar.

Onderhoud van uw eiken vloer

Het onderhoud van een eiken vloer bestaat uit regelmatig stofzuigen zodat kleine vuildeeltjes niet op het hout kunnen blijven liggen en eventuele kleine krasjes kunnen veroorzaken. Daarnaast kunt u een eiken vloer dweilen met een speciaal reinigingsproduct. Indien u een met olie of hardwax afgewerkte houten vloer heeft, kunt u door het gebruik van het speciale reinigingsmiddel, direct ook uw vloer voeden en opfrissen. Verder dient een met olie of hardwax behandelde vloer regelmatig te worden behandeld met onderhoudsolie waarmee u de looppaden of eventuele slijtplekken kunt bijwerken.

Zoek niet verder

Zoals u ziet is een eiken vloer een perfecte keuze. U kiest voor een bijzonder duurzame vloer die u geheel naar uw persoonlijke stijl kunt aanpassen en waarvan u nog jaren veel plezier zult hebben.