Beton
Klussen

3 tips om betonschade op te lossen

Heb jij last van betonschade? Dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Voordat je overgaat tot het oplossen is het belangrijk dat je jezelf inleest. Met deze 3 tips, aangeraden door Vogel, weet je in ieder geval zeker dat het opgelost wordt! 

Wanneer moet betonschade aangepakt worden?

Voordat je besluit betonschade te gaan (laten) repareren is het belangrijk vast te stellen of je te maken hebt met betonschade. Tevens is het belangrijk te bepalen of het ook echt aangepakt dient te worden. Beton is door zijn hoge alkaliteit bestand tegen corrosie. Maar externe invloeden kunnen dit aantasten. Dit noemen we ook wel carbonatatie. Op het moment dat de corrosiebescherming minder functioneert wordt het gewapend beton aangetast. Hierdoor wordt het staal in het gewapend beton groter, waardoor de dekking van beton rondom weggedrukt wordt. Dit noemen we ook wel betonrot. Dit zie je aan het beton doordat er corrosie zichtbaar is, het beton afbrokkelt of het beton in slechte staat verkeert. 

Betonherstel laten uitvoeren door Vogel

Wanneer je last hebt van betonschade waar dan ook kun je een betonherstel bedrijf inschakelen. Betonschade kan in allerlei verschillende vormen voorkomen van betonvloer schade tot schade aan grote bouwwerken. De beste manier om dit op te lossen is door een betonherstel bedrijf in te schakelen. Bedrijven als Vogel hebben vaak veel ervaring met beton herstel en zullen dit netter oplossen dan wanneer je dit zelf doet. Omdat betonschade in verschillende vormen aan verschillende betonwerken voorkomt is het aan te raden een beton herstel bedrijf in te schakelen die ervaring heeft met jouw betonschade, Bron: vogel-bv.nl/oplossing/betonvloer-reparatie/

Betonherstel is een ingewikkelde klus

Uiteraard is het ook mogelijk zelf betonschade te herstellen. Echter is het belangrijk te vermelden dat betonschade lastig te herstellen is, dit is echt vakwerk. Omdat het vaak ook prijzig is de hele betonconstructie te vervangen is het dan ook aan te raden dit te laten herstellen. Alleen zo kun je tegen een betaalbare prijs het gewenste resultaat bereiken. Tevens is het zelf herstellen van betonschade van een ingewikkelde en tijdrovende klus. Dit omdat betonschade herstellen met de hand gedaan wordt. 

Zelf betonschade herstellen

Mocht je toch zelf betonschade willen herstellen kan je het beste een vooropgezet stappenplan volgen. Hierbij is het belangrijk dat je het beton eerst voorbehandelt. Hierna breng je een corrosie beschermende laag aan. Verder breng je een hechtlaag aan op het beton en begin je met het repareren, ook wel het modelleren van het beton genoemd. Als laatste werk je de muur af met een plamuur laag en bescherm je eventueel de muur met een gevelcrème.