slotenmaker
Inbraakpreventie

Voordelen van het inhuren van een slotenmaker

slotenmaker

Er zijn verschillende situaties waarbij de hulp van een slotenmaker wenselijk kan zijn voor het uitvoeren van slotenwerkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van nieuwe sloten op ramen en deuren, het installeren van een complete alarminstallatie binnen je woning, enzovoorts. Houd er rekening mee dat niet alle slotenmakers even betrouwbaar zijn! Zorg er om deze reden voor dat je altijd op internet hebt gekeken hoe goed een slotenmaker beoordeeld wordt door andere consumenten. Zoek bijvoorbeeld eens op “slotenmakers Haarlem” of “slotenmakers Amsterdam”. Er zal een lange lijst met website tevoorschijn komen waarop slotenmakers hun diensten aanbieden. Zo vind je altijd een slotenmaker die gespecialiseerd is in de uit te voeren werkzaamheden binnen je woning.

Een beveiligingsanalyse van je woning laten maken

Een van de klussen die een slotenmaker voor je uit kan voeren is het maken van een uitgebreide risicoanalyse van je woning. Hierbij loopt een slotenmaker je volledige woning na om alle risico’s in kaart te brengen. Op basis van deze risico’s kan vervolgens een degelijk beveiligingsplan worden opgesteld, waarmee de risico’s zo goed mogelijk worden afgedekt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van bewegingssensoren in de buurt van ramen bij een plat dak of een regenpijp. Ook een elektronische camera kan een handig hulpmiddel zijn om inbrekers buiten de deur te houden. Hang de camera bijvoorbeeld op aan de gevel van je woning, wat inbrekers gegarandeerd af zal schrikken.

Hulp bij een buitensluiting of afgebroken sleutel

Heb je jezelf per ongeluk buitengesloten of is je sleutel afgebroken terwijl je het slot omdraaide? In dit geval kun je de hulp van een slotenmaker inschakelen om je woningdeur te openen. Probeer sloten nooit zelf te openen, omdat de kans erg groot is dat je hierbij voor meer schade aan het slot zorgt. Een slotenmaker beschikt over de benodigde ervaring en hulpmiddelen om het slot zonder schade te openen.