sloten
Inbraakpreventie

Goede sloten zijn het halve werk

slot deur

Inbrekers kennen zo hun trucjes om argeloze woningbezitters te markeren op af- en aanwezigheid. Een brievenbusklep wordt opengezet – blijft deze 2 dagen open, dan is het duidelijk: hier is niemand thuis. Lastige, of juist gemakkelijk in te breken woningen kunnen letterlijk voorzien worden van een verborgen kruisje. Slotenmakers uit grote steden hebben er dagelijks mee te maken; helaas gaat het dan om nakaarten. Wéés inbrekers vóór! Altijd. Want indien jouw woning beter beveiligd is dan die van de buurman, tja, dan wijkt de inbreker graag even uit naar een gemakkelijker te kraken raam of deurpartij van de buren.

Slotenmakers inschakelen ter inbraakpreventie

Zorg voor een goede slotenmaker bij jou uit de buurt (in Amsterdam ga je naar: Slotenmakers 24-7 Noodlijn, wat ook geldt voor omringende plaatsen als Almere bijvoorbeeld). Slotenmakers 24-7 Noodlijn is er namelijk niet alleen voor spoedgevallen (denk aan verloren sleutels, waarbij de deur opgebroken moet worden), maar ook, en vooral, ter preventie van inbraak. En het gaat vaak om meer dan alleen een goed slot op de voordeur. De raampartij is minstens zo belangrijk. Laat de mannen van Slotenmakers 24-7 Noodlijn je adviseren over de beste sloten voor jouw persoonlijke situatie.

Bij mij valt weinig te stelen …

En denk je ‘ach, bij mij valt niet veel te halen’, zoals studenten nogal eens kunnen denken: je vergist je. Juist portiekwoningen en studenthuizen zijn voor sjacheraars een ideale bron om hun slag(je) te slaan. Ze zijn zo binnen en staan ook zo weer buiten, met jouw iPad in handen. Want niet iedere inbreker aast op een fortuin; velen (vaak drugsverslaafden) vinden een iPad ook prima.

Studentenappartementen worden bijvoorbeeld snel gekraakt omdat er één centrale hal aanwezig is. Is de inbreker eenmaal binnen in het trappenhuis, dan kan deze op zijn gemakje z’n slag slaan. Geen haan die er naar kraait. Niemand die het ziet. Wees gewaarschuwd, maar nog belangrijker: wees het voor.