Geen categorie

Verschillende soorten interieurfolie en hun toepassingsmogelijkheden

Interieurfolie is een veelzijdig product dat je kan gebruiken om meubels en oppervlakken een compleet nieuwe look te geven. Dit wordt steeds populairder in Nederland om je huis te voorzien van een nieuwe look. Er zijn verschillende soorten interieurfolie beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en toepassingsmogelijkheden. Wil jij interieurfolie bestellen maar weet je niet welke stijl je moet kiezen? In dit artikel zullen we de verschillende soorten interieurfolie bespreken en waar ze het beste kunnen worden gebruikt.

Houtstructuurfolie

Dit type interieurfolie geeft meubels en andere oppervlakken een authentieke houtlook. Interieurfolie met houtlook is perfect voor het bekleden van meubels zoals kasten en tafels en past perfect bij een landelijk interieur.

Glanzende folie

Deze folie geeft meubels een glanzend en nieuw uiterlijk en is perfect voor het bekleden van meubels met een modern design. Dit type folie past weer perfect bij moderne en strakke inrichtingen.

Mat folie

Mat folie heeft een subtiele, matte finish en is ideaal voor het bekleden van meubels in rustige en ontspannen interieurs. Dit type design past bij een luxe en moderne interieurstijl.

Lederlook folie

Dit type interieurfolie is ontworpen om meubels te laten lijken alsof ze bekleed zijn met echt leer. Het is perfect voor het bekleden van stoelen, banken en hoofdeinden. Afhankelijk van hoe je dit folie gebruik kan dit gecombineerd worden met zowel landelijke stijl als een moderne inrichting.

Marmoleum folie

Marmoleum folie is perfect voor het bekleden van oppervlakken zoals keukenbladen en tafels. Het biedt een natuurlijke uitstraling en een uniek marmoleum patroon. Door de hoge slijtvastheid is dit perfect voor oppervlakken zoals een aanrecht.

Metaal folie

Metaalfolie geeft uw meubels een glanzend, metallic uiterlijk en is perfect voor het bekleden van meubels met een moderne en elegante uitstraling. Dit design past perfect bij een moderne inrichting.

Stof folie 

Interieurfolie met een stoffen design is perfect voor het bekleden van meubels zoals stoelen en banken. Het geeft een echte look van stof wat zorgt voor een zachte look en feel van de meubels die bovendien ook nog een eenvoudig schoon te maken zijn.

Interieurfolies zijn er dus in alle soorten en maten. Neem een kijkje bij een specialist of bestel online een stalenkaart waarmee je zelf kunt zien en voelen hoe een folie eruit ziet. Zo weet je precies welke folie het beste past bij jouw interieurstijl.