elektriciteit
Elektriciteit

Waarom een elektricien inschakelen bij een verbouwing?

elektriciteit

Een verbouwing van je woning brengt lastige klussen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan leidingen die verlegd moeten worden, aansluitpunten voor de verlichting die geïnstalleerd moeten worden, enzovoorts. Voor dergelijke klussen is het sterk aan te raden om de hulp van een vakman in te schakelen. Door een elektricien in te schakelen voor het uitvoeren van elektraklussen bij een verbouwing is de kans op complicaties klein. Een Groningse elektricien waarschuwt mensen regelmatig dat de kans op kortsluitingen en stroomstoringen relatief groot is als mensen dergelijke klussen zelf uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van elektrakabels, waarbij de kabels te dicht in de buurt van elkaar worden gelegd. De warmte kan zodoende niet ontsnappen, waardoor de kabels zullen versmelten in het ergste geval.

Sneller klaar met de hulp van een elektricien

Niet alleen is de kans op complicaties veel kleiner als je op de hulp van een elektricien rekent, ook zijn klussen sneller klaar door een elektricien in te schakelen. Een elektricien beschikt over de benodigde hulpmiddelen en veel ervaring, waardoor klussen vaak snel en vakkundig uitgevoerd kunnen worden. Een verbouwing is hierdoor aanzienlijk sneller klaar! Ook hoef je minder lang te wachten voordat een volgende klus voor de verbouwing kan worden uitgevoerd. Denk aan het plaatsen van stopcontacten, het aansluiten van de verlichting, enzovoorts.

Zelf elektrawerkzaamheden uitvoeren

Sommige elektraklussen zal je wellicht zelf uit willen voeren. Hierbij is het sterk aan te raden om je vooraf goed in te lezen op de mogelijke fouten die gemaakt kunnen worden bij de uitvoering van deze klussen. Zo weet je zeker dat de kans minimaal is dat je dit zelf overkomt bij de verbouwing. Op internet vind je verschillende websites waarop stappenplannen en instructievideo’s te vinden zijn voor het uitvoeren van elektraklussen tijdens een verbouwing. Het is sterk aan te raden om dergelijke stappenplannen heel nauwkeurig op te volgen om fouten te voorkomen.