TL verlichting vervangen voor LED
Elektriciteit

TL verlichting vervangen voor LED verlichting

Je hoort het steeds vaker dat TL verlichting wordt vervangen voor LED verlichting, maar wat is het verschil nu eigenlijk en waarom is dit zo belangrijk? Dat leggen we hieronder verder voor je uit.

Belangrijk is om eerst te weten wat TL verlichting is en wat LED verlichting is. TL verlichting produceert licht door het verwarmen of branden van gassen terwijl bij LED verlichting het heel anders in zijn werk gaat. Een LED lamp bevat diode dat is een elektrisch component met twee elektroden waar elektriciteit doorheen stroomt. Door deze constante bewegingen van de elektronen in het geleider materiaal ontstaat er licht.

LED verlichting gaat uiteindelijk veel langer mee dan TL verlichting. De kosten liggen wel wat hoger, maar die verdien je terug doordat LED verlichting veel langer mee gaat. Naast dat LED lampen een energie besparing opleveren van minimaal 60% ten opzichte van TL verlichting worden er ook geen schadelijke stoffen gebruikt bij het fabricage proces. Bij TL verlichting wordt er nog lood en kwik gebruikt en bij LED verlichting is dit niet meer het geval. Ook gaat LED verlichting vele malen langer mee waardoor je ze niet jaarlijks hoeft te vervangen terwijl dit vaak wel het geval is bij TL verlichting wanneer deze dagelijks wordt gebruikt.

De optie om TL verlichting voor LED verlichting te vervangen was voorheen vrij duur en milieuvervuilend, maar tegenwoordig zijn er allerlei recycling methoden. Daarnaast heb je meer keuze uit design en de armaturen zijn ontworpen voor de LED techniek.

Je kan er ook voor kiezen om de TL armaturen om te bouwen naar LED verlichting. Bij deze ombouw wordt het elektronische onderdeel van het armatuur vervangen en de behuizing hergebruikt. Het armatuur heeft vrijwel alle eigenschappen als een nieuwe LED armatuur echter is dit zeer arbeidsintensief.

Binnen de LED verlichting zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Je hebt veel verschillende soorten LED armaturen zoals TL Led verlichting, maar ook inbouwspotjes. Wil je meer informatie over tl vervangen voor led kijk dan eens hier.