elektriciens
Elektriciteit

Tips om je bedrading aan te leggen in huis

bedrading huis aanleggen

Bij de nieuw-, aan- of verbouw van een woning is de kans erg groot dat je te maken krijgt met elektrowerkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het aansluiten van stopcontacten of het maken van lichtaansluitpunten. In beide gevallen is het raadzaam om de hulp van een elektricien in te schakelen voor het uitvoeren van deze klussen. Hoewel er op internet veel informatie te vinden is over het uitvoeren van elektroklussen, is elektriciens inschakelen vaak een verstandige keuze om complicaties te voorkomen. Zo ben je ervan verzekerd dat je niet te maken krijgt met een kortsluiting of stroomstoring.

Tip: zoek voor het inschakelen van een elektricien altijd naar recensies op internet die andere consumenten over een elektricien hebben achtergelaten!

Mogelijke complicaties bij het aanleggen van bedrading

Het aanleggen van de bedrading in woningen lijkt wellicht heel eenvoudig, maar is dat absoluut niet. Bij het aanleggen van de bedrading kan veel fout gaan. Denk bijvoorbeeld aan elektrakabels die te dicht bij elkaar in de buurt worden gelegd, waardoor de warmte niet goed kan ontsnappen. Als gevolg hiervan zullen de kabels met elkaar versmelten, waardoor een vervelende kortsluiting kan ontstaan. Dit gebeurt op het moment dat de binnenzijde van de ene elektrakabel met de binnenzijde van een andere elektrakabel in contact komt. Een dergelijke situatie kan ook ontstaan als de elektrakabels op een minder schone ondergrond worden gelegd, waarbij er schade aan de elektrakabels ontstaat.

Een geschikte elektricien vinden op internet

Om een geschikte elektricien te vinden is het raadzaam om op internet te zoeken naar websites waarop meerdere elektriciens hun diensten aanbieden. Zo weet je precies welke elektricien in welk type elektrawerkzaamheden gespecialiseerd is. Het is raadzaam om een elektricien vooraf te bellen, zodat je zeker weet dat een elektricien voldoende ervaring heeft in het aanleggen van elektrakabels in woningen.