Tips voor het beschermen van je vloer
Doe het zelf

Tips voor het beschermen van je vloer

Het is belangrijk om je vloer te beschermen. Of je vloer oud is of pas gelegd als je je vloer goed beschermt blijft hij langer mooi. De ene vloer is makkelijker te onderhouden en te beschermen dan de andere vloer. Dit is vaak afhankelijk van het materiaal, maar in principe is iedere vloer te beschermen tegen beschadigingen en vlekken. Laten we kijken hoe je dit het beste doet.

Gratis stockfoto met accommodatie, appartement, binnen

Houten vloer beschermen

Een houten vloer kun je het beste beschermen door hem af te werken met lak of olie. Hout dat niet behandeld is zal sneller vies worden en beschadigd raken. Olie trekt in het hout en beschermt de vloer tegen slijtage. Wax kan helpen om de vloer te beschermen tegen krassen. Heb je je vloer pas gelegd, breng dan altijd lak aan. Dit zorgt voor een beschermende laag op de vloer. Lak voor houten vloeren heb je in allerlei kleuren en texturen. 

Natuurstenen vloer beschermen

Een natuurstenen vloer staat bekend om zijn duurzaamheid. Het onderhoud van een natuurstenen vloer is eenvoudig. De vloer kan jarenlang mee als je de juiste onderhoudsmiddelen gebruikt. Gebruik als je de vloer schoonmaakt niet teveel water. Water kan binnendringen via plinten en voegen en zo de vloer beschadigen. Je kunt je vloer beschermen door speciale producten te gebruiken zoals een beschermingsset speciaal gemaakt voor vloeren van natuursteen. Een marmeren vloer kun je behandelen met marmermelk. Marmermelk dringt in de poriën van het marmer en sluit deze af waardoor er geen vuil meer kan binnendringen. 

Gratis stockfoto met accommodatie, appartement, bed

De juiste producten gebruiken

Wil je zo lang mogelijk kunnen genieten van je vloer. Dan is het zaak om de juiste reinigings en onderhoudsproducten te gebruiken. Bij een houten vloer is het belangrijk om deze te beschermen tegen krassen en slijtage door deze te lakken en regelmatig met beschermende olie te bewerken. Heb je een vloer van natuursteen kijk dan eens naar de producten van Care4floor. Hier vind je veel producten voor het beschermen van verschillende soorten natuursteen.