Spiegel
Doe het zelf

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Als je van plan bent om je badkamer te renoveren, dan is de keuze van spiegelkast van groter belang dan je denkt. Het eerste wat je namelijk opvalt wanneer je een badkamer binnenloopt is de spiegelkast. Zorg er daarom voor dat je een spiegelkast kiest die exact uitstraalt wat jij wilt. Maar hoe vind je nu eigenlijk de perfecte spiegelkast?

Waarom zou je kiezen voor een spiegelkast?

Je hoeft natuurlijk geen spiegelkast in je badkamer te plaatsen. Je kan je badkamer ook voorzien van gewone kastjes en een spiegel apart kopen als je daar nood aan hebt, maar een spiegelkast heeft wel allerlei voordelen. Een spiegelkast oogt netter en is praktischer dan een gewone spiegel apart met een kastje. Een spiegelkast wordt namelijk altijd boven je lavabo geplaatst en daarom heeft het de ideale hoogte om je spullen in op te bergen. Zo moet je je niet heel de tijd bukken en kan je gewoon jouw make-up en verzorgingsproducten makkelijk uit de kast halen. Daarna kan je ze makkelijk gebruiken, omdat de spiegel op de perfecte hoogte staat. Deze kasten zijn zo gemaakt dat ze sowieso de eyecatcher van je badkamer zullen zijn.

Zo veel soorten

Spiegelkasten die zijn er in veel verschillende soorten en afmetingen. Je hebt er die voorzien zijn van verlichting, verwarming of zelfs sensoren. Daarnaast zijn er dubbelzijdige spiegeldeuren en draaideuren. Omdat een spiegelkast de eyecatcher is van je badkamer, is het belangrijk dat je een goede keuze maakt. Hoe doe je dat?

Een moderne spiegelkast

Ben je fan van de moderne stijl en wil je deze ook in je badkamer brengen? Dan kan je kiezen voor een spiegelkast met ingebouwde LED-lichtjes. Tegenwoordig bestaan er ook hypermoderne spiegels waarop je televisie kunt bekijken, deze passen ook ideaal in een moderne badkamer.

De romantische variant

Hou je van gezelligheid en sfeer? Is jouw interieur meer landelijk dan modern? Ook dan zijn er spiegelkasten die perfect bij jouw stijl aansluiten. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor spiegelkasten met mooie details of een zachte romantische verlichting. Als materiaal kan je dan kiezen voor hout, die altijd rust en gezelligheid uitstraalt.

Waar moet je op letten?

Als je een spiegelkast gaat kopen dan kan je beter op een aantal dingen letten. Kies voor een model die past bij de rest van de meubelen. Zoek er eentje die aansluit bij de stijl van je woning en let erop dat er voldoende stopcontacten in zitten voor al je apparaten. Let ook op een goede sluiting van de deuren en dat de aparte delen van de spiegel van de kast goed langs elkaar heen draaien. Bron: www.atmyhome.nl