Caferacer bouwen
Doe het zelf

Koop de geschikte onderdelen voor jouw caferacer

Een caferacer, mensen die niets van motors kennen, weten totaal niet wat dit is. Mensen die motorsport als hun hobby hebben en dus grote fan zijn van motors, weten uiteraard wel wat een caferacer is. Een caferacer is een standaard motor die werd omgebouwd tot een sportmodel. Toch altijd nog dat tikkeltje spannender en leuker om met een sportmotor te rijden dan met een standaard motor, nietwaar? 

Vanwaar komt de naam caferacer? 

Caferacer, het is wel een gekke naam voor een motor. Daarom wil je vast en zeker weten hoe die naam ontstaan is voor zo’n soort motor. Het woord zegt eigenlijk al heel veel. Mensen gingen vroeger eigenhandig sleutelen aan hun standaard motor om er een sportversie van te maken. Wanneer deze klaar was, waren ze er natuurlijk erg fier op en wilden ze deze aan zoveel mogelijk mensen laten zien. Waar kan dat beter dan op café? De eigenaars van een caferacer reden dus letterlijk langs de cafés om hun chique motor te laten zien. Vandaar dat deze motor de naam caferacer heeft gekregen. 

Gratis stockfoto met autorijden, avonturen, aziatisch model

Geschikte onderdelen voor de caferacer 

Zoals bij een standaard motor is het erg belangrijk om een caferacer goed te onderhouden en meteen in actie te schieten als je rare zaken opmerkt. Het kan zijn dat een bepaald onderdeel het begeeft en dat je dit moet vervangen. Om de meest geschikte onderdelen te kopen voor jouw caferacer, moet je op caferacerwebshop.com zijn. Welk merk van racer je ook hebt, je vindt er allerlei onderdelen die je nodig hebt om jouw racer weer perfect te laten rijden. Van motoren over kilometertellers tot gashendels! 

Gratis stockfoto met apparaat, delen, getande wielen

Gashendels naar keuze kopen 

Een gashendel is natuurlijk een erg belangrijk onderdeel van een motor. Er zijn daarom ook heel wat soorten gashendels die worden aangeboden. Je hebt gashendels in aluminium, kunststof en ABS. Een gashendel zelf monteren aan de motor is perfect mogelijk, al moet je natuurlijk wel met een aantal zaken rekening houden. Heb je twijfels en durf je het toch niet zo goed aan zonder raad of tips? Stel dan je vraag aan caferacerwebshop.com en zij helpen jou met plezier verder!