Doe het zelf

Het doen van een badkamer verbouwing

Een badkamer verbouwen is best lastig. Er komt namelijk erg veel bij kijken. Zo moet je op zoek gaan naar tegel inspiratie en kiezen voor de juiste kleur wasbak. Daardoor kan het lastig zijn om een goed beeld te krijgen van wat het nu eigenlijk precies gaat kosten. Veel factoren hebben hier invloed op. Denk hierbij aan de grootte van de verbouwing, de grootte van de badkamer en welke producten je graag in de badkamer zou willen hebben. Voordat je dus begint aan de verbouwing, wil je natuurlijk weten waar je staat in deze gehele setting. Gelukkig voor jou helpen wij je hier graag een handje mee!

Voor wat voor verbouwing ga jij?

Een badkamer is vaak maar een kleine ruimte vergeleken met de rest van je woning, maar toch komt er veel kijken bij renovatie. Er zijn veel aspecten waarmee je rekening zal moeten houden en vaak hangt hier helaas ook een prijskaartje aan. Zo heb je niet altijd een gratis vloer gelegd. Denk bijvoorbeeld aan het type tegels waar je voor zal moeten betalen, de kwaliteit van het sanitair en extra opties zoals vloerverwarming of een jacuzzi. Naast het assortiment is ook de grootte van de badkamer van invloed op de kosten. Een kleine badkamer is goedkoper dan een grote badkamer. De kosten van een badkamer reparatie worden ook bepaald door de grootte van de reparatie. Wil je de hele kamer renoveren of wil je alleen bepaalde delen vernieuwen? Dat is een belangrijke vraag die je jezelf zal moeten stellen.

Een goedkope badkamerrenovatie is al iets

Voor een betaalbare badkamerrenovatie kun je ervoor kiezen om geen complete badkamerrenovatie te doen, maar alleen de belangrijkste elementen te updaten of op te pimpen. Alle leidingen blijven dus op dezelfde plaats, dus het is niet nodig om de leidingen te verplaatsen. Dit scheelt weer geld! Kies in dit geval bijvoorbeeld mooie, nieuwe keramische wand- en vloertegels. Dit is een stuk goedkoper dan natuursteen, maar toch een goede en mooie keuze. Sanitaire voorzieningen werken op dit moment vaak nog en zijn niet aan renovatie toe. Denk bijvoorbeeld aan de douche, toilet en de badkamer met wastafel.

Het nemen van een gemiddelde verbouwing

In de gemiddelde badkamer verbouwing zijn de waterleidingen veranderd en misschien is ook de route van deze leidingen aangepast. Leidingen kunnen op verschillende plaatsen worden geplaatst. Op dit moment is het kiezen voor een vloer van natuursteen een goede keuze: mooi en duurzaam. Keramische tegels kunnen op de muur worden gelegd of gedeeltelijk worden gepleisterd, wat weer een luxe uitstraling geeft. Doe helemaal gek en neem een badkamer inclusief een inloopdouche en een lekker ligbad. De badkamer oogt direct een stuk luxer hiermee!

Of toch gaan voor een luxe renovatie?

Met een luxe badkamer renovatie kunt je je badkamer helemaal maken zoals je dat wilt in je gekste dromen. Natuursteen is gereserveerd voor de vloer en wand, dus deze zien er gegarandeerd prachtig uit. Daarnaast kun je kiezen voor een duurder design toilet en wastafel. Sanitair en elektra worden verplaatst bij dit type verbouwing, zodat alles op zijn plaats is en staat zoals jij het voor ogen hebt. Bij deze verbouwing kun je ook kiezen voor luxe opties, zoals het plaatsen van een stoomcabine of een jacuzzi in de badkamer.